Van 25 tot 31 januari vieren we poëzieweek. En ook kinderen kunnen genieten van gedichten! Hieronder zetten we de mooiste poëzie voor kinderen in de verf.

Een toren van tijgers – vanaf 4 jaar

Lees hier een fragment.

Een toren van tijgers

Mag ik alsjeblieft een poes?
Een poes om mee te spelen,
een poes om plat te aaien
en mijn snoepjes mee te delen. De bekende illustrator Gareth Lucas selecteerde zijn mooiste dierentekeningen voor dit innemende versjesboek. Als geen ander slaagt hij erin om dieren met gevoel én humor te tekenen. Neem bijvoorbeeld de groep beren die je aankijkt alsof er net een onverwachte foto wordt genomen... Voeg daarbij de rijmende, lieve en grappige versjes van Lizette de Koning en je hebt iets geweldigs in handen. Zij is een meester in het schrijven van lichte en geestige teksten die heerlijk zijn om voor te lezen. Een boek dat gekoesterd ... lees meer gaat worden in vele kinderkamers!

€ 18,99

Er kwam een krokodil logeren – vanaf 4 jaar

Lees hier een fragment.

Er kwam een krokodil logeren

Bij Timo zijn ze net aan tafel gegaan. Opeens belt er iemand aan.
Mama weet zeker dat ze geen pakje heeft besteld.
Dat heeft ze papa beloofd. Maar als Timo gaat kijken, staat er een grote doos voor de deur... Een hilarisch prentenboek op rijm van Harmen van Straaten: grappig, ondeugend en net even anders.
Bekend van Hé, wie zit er op de wc?

€ 15,99

Ik kleur van jou – vanaf 5 jaar

Lees hier een fragment.

Ik kleur van jou

Gedichten vol verwondering en sprankelende tekeningen die een poëtische kijk op gevoelens en gebeurtenissen geven. Over drijven met je oren onder water, over een boot op weg naar later, over verliefd worden, over een dag vol geluk en nog veel meer. Voor alle leeftijden.

€ 15,99

Een zomerse zondag – vanaf 6 jaar

Lees hier een fragment.

Een zomerse zondag

In het dorp zwiert de kermis en in het café wordt geproost. De zon schijnt boven de weilanden langs de rivier waar de vissers hun hengel uitwerpen. Geliefden maken een wandeling en plezierbootjes glijden over het water. Vanuit de villa klinken de klanken van jazzmuziek. De schilders drinken thee in de tuin en bespreken het leven, kunst en hun verlangens. Een zomerse zondagmiddag, tot zacht de schemering valt…

Een prachtig kunstprentenboek over het Vlaamse Expressionisme: vier het leven!

€ 16,99

Vliegen zonder vleugels – vanaf 6 jaar

Lees hier een fragment.

Vliegen zonder vleugels

Los van de grond
ga je als een vogel zweven.
Vliegen zonder vleugels,
al duurt het maar heel even.

Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. 'Vliegen zonder vleugels' bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.

€ 17,99

Wat ons nog rest – een verse novel voor young adults

Lees hier een fragment.

Wat ons nog rest

Uit heel wat ramen
hangen witte lakens
te rafelen aan gebroken glas. Twee oude vrouwen
hebben op straat
een vuur gemaakt
van Hitlerportretten
en nazivlaggen.
De woede van de Russen
hoeft niet aangewakkerd. Ik klauter de andere richting uit.
Over het puin van
andermans leven. Berlijn, april 1945. Alle hoop lijkt verloren. De Russen staan op het punt om de Duitse hoofdstad binnen te vallen. In de ruïnes van de stad probeert een zeventienjarig meisje te overleven, samen met haar moeder, haar jongere broer en de buren die zich met hen in de kelder verschanst hebben. De gevechten komen elke dag dichterbij. Tot het front over hun wijk rolt en ... lees meer de Russen heer en meester worden. ALINE SAX schreef met deze verse novel een beklemmende ode aan de kracht en de moed van vrouwen tijdens de allesverwoestende laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Al snel zit je in het verhaal en kruipt de poëtische taal onder je huid. Getipt door De Grote Vriendelijke Podcast.

€ 16,99