Fantastisch nieuws, want ‘Hey Baby, kijk!’ is verkozen tot Boekstart Babyboekje van het jaar 2022. ? Grote dank aan alle stemmers en een daverend digitaal applaus voor auteur Laura Van Bouchout en illustrator Eva Mouton. Trots op team Hey Baby!

De hele maand oktober konden (groot)ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriete babyboekje uit een shortlist van vijf titels. Na een spannende stemperiode is de winnaar: Hey Baby, kijk! – een knuffelboek van Laura van Bouchout & Eva Mouton (Davidsfonds Infodok/Standaard Uitgeverij). Het komende jaar is dit boekje het BoekStart Babyboekje van het Jaar!

Over het winnende boekje zegt de vakjury: ‘Hey Baby, kijk! – een knuffelboek heeft een heerlijk herkenbaar en aansprekend thema: knuffelen en contact maken. Het boekje met duidelijke tekeningen in zwart-wit is door het contrast al voor heel jonge baby’s leuk om naar te kijken. En ook oudere broertjes en zusjes hebben nog genoeg te zien. De tekst is gemakkelijk voor te lezen, biedt rijke taal, heeft een prettig rijmschema en nodigt uit tot nadoen.’

Met de verkiezing van het BoekStart Babyboekje van het Jaar willen Stichting Lezen en Iedereen Leest (groot)ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Ook willen ze uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Het is de vijfde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste kinderen (0-1,5 jaar) wordt uitgereikt.

Shortlist en jury

Op de shortlist stonden naast Hey Baby, kijk! – een knuffelboek van Laura van Bouchout & Eva Mouton (Davidsfonds Infodok/Standaard Uitgeverij) de volgende titels: Baby ziet… kleuren en vormen!, Hervé Tullet (Oogappel/Standaard Uitgeverij); BORA Jungle, Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma); Tijger, waar ben je?, Ingela P Arrhenius (Gottmer); Waar ben je, Olifant?, Rachel Hare & Ellen Hosmar (Veltman Uitgevers).
De vakjury die de shortlist heeft samengesteld bestaat naast juryvoorzitter Marlijn Weerdenburg uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Umans (schrijft boekentips voor BoekStart en is BoekStart-trainer), Rubén Rodriguez (boekverkoper en kinderboekenspecialist) en Angelo Harbeek (leesconsulent).

BoekStart

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt vanuit Stichting Lezen en de Bibliotheek georganiseerd; alle bibliotheken in Nederland doen mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief bij BoekStart betrokken.
In Vlaanderen wordt het programma, met de naam Boekstart, georganiseerd door Iedereen Leest. Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.

Ontdek hier meer over het boek:

Hey Baby, Kijk!

Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek.

Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.

Hey Baby, kijk! is het eerste kartonboek van het team achter de Hey Baby-speelkalenders. En de inzet blijft dezelfde: nóg meer van elkaar genieten en naar elkaar toegroeien in die eerste intense jaren samen.

De illustraties ... lees meer van Eva Mouton gaan recht naar het hart en brengen elke knuffel tot leven. Dit boek groeit mee met je gezin: de allerkleinste oogjes zijn geboeid door de zwart-wit patronen en peuters genieten van de interactie en leven toe naar elke knuffel.

• Stil je baby’s huid- en knuffelhonger en speel samen alle dierenknuffels na.
• Prikkel je baby’s oogjes met zwart-wit prenten en afwisselende patronen.
• Betrek oudere broers en zussen met dit boekje bij hun nieuwe knuffel, euh baby! Zalig nieuwtje! 'Hey Baby, Kijk!' is verkozen tot Boekstart Babyboekje van het jaar 2022.

€ 13,99

Ontdek ook de rest van de reeks:

Hey baby ik ben blij dat jij er bent

Ik ben blij dat je er bent brengt het liefdesverhaal tussen een peuter en zijn poes. Dit boek wordt niet enkel verteld met prenten en een rijmpje, maar bovenal met liefdevolle aanrakingen. Terwijl je kleintje van de prenten geniet, streel, kriebel en blaas jij je liefde naar je baby of peuter toe. Zo wordt een boek ook een beetje een massage en wordt voorlezen nóg intiemer. 

€ 13,99

Hey Baby, van nul tot één jaar

Er wordt veel over gefluisterd, over beloofd, over gewaarschuwd. Maar slechts één ding is zeker: het eerste jaar met je baby wordt uniek. Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om

- elkaar spelenderwijs te leren kennen,
- een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte,
- je baby uit te dagen om te bewegen

Voor deze spelletjes heb je niet veel materiaal nodig. Gewoon vel op vel, oog in oog. En met zin voor humor. Zet deze kalender in de babykamer, neem hem mee op vakantie of toon hem aan de babysit. Prikkel je baby’s zintuigen en leer in alle chaos ... lees meer nog meer van elkaar genieten!

€ 22,50

Hey Baby 2: van één tot twee jaar

Het is gebeurd. Met het uitblazen van zijn eerste verjaardagskaars is je baby een peuter geworden. Met kleine stapjes en eerste woordjes ontdekt hij dit jaar de wereld. Tijdens dat avontuur laat hij je voor het eerst een stukje los. Maar al bouwt hij zijn eigen wereld en zijn eigen wil, jij blijft zijn veilige haven. En hij blijft nog even je baby.

Met deze veertig korte spelideetjes:
- vul je het huis met plezier
- groei je nog dichter naar elkaar toe
- vind je speelinspiratie als je het even niet meer weet
- versier en doorbreek je jullie dagelijkse routine
- blijf je in ... lees meer alle chaos van elkaar genieten

€ 22,50

Hey Baby 3 van 2 tot 3 jaar

Wat je tweejarige het liefste doet? Spelen. En het allerliefst met jou. In een wereld vol speelgoed, activiteiten en prikkels brengt Hey Baby spelen terug naar zijn puurste vorm: heerlijk met z'n tweetjes, zonder materiaal, met een bom aan fantasie en vooral... een overvloed aan liefde.   Met deze veertig spelletjes: - verdiep je je band met je kind - prikkel je de sociale, emotionele en motorische groei - vul je het huis met vreugde  

€ 22,50

Binnenkort op komst:

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99