video

‘Italië voor idioten’ van Mark Coenen

Nee hoor, je wordt niet beledigd! De idioot in de titel wijst namelijk naar de auteur zelf. Mark Coenen vertelt in Italië voor idioten hoe hij het zot in de kop kreeg en een huis in Italië kocht, en er geen spijt van heeft. Met anekdotes, herinneringen, tips, impressies, flauwe moppen, keigoeie moppen, ontroering, medemenselijkheid, tegeltjeswijsheid en tips… of had ik dat al gezegd? 

Bekijk hieronder het humoristische filmpje van zijn boekvoorstelling!

Na dertig jaar papieren verleggen bij de openbare omroep werd Mark Coenen op rijpere leeftijd publicist bij De Morgen en Humo en opleidingshoofd bij de Limburgse hogeschool PXL. Nu debuteert hij op zijn 61ste. Coenen vindt zichzelf geen valse trage, maar een echte trage. Dit is zijn eerste boek, maar ongetwijfeld niet zijn laatste.

Italië voor idioten is gebaseerd op een ongeveer echt gebeurd verhaal, namelijk dat van Coenen zelf. Hij vertelt over het overleven van zijn vele midlife -en levercrisissen, en het geluk dat hij in Italië hoopte te vinden. Na een vakantie in de liefelijke Marche wilden Coenen en zijn vrouw daar een huis kopen. Dat resulteerde in een diepmenselijk en soms hilarisch avontuur waarbij de auteur en zijn gezin leren dat het overal hetzelfde is, maar dan in Italië wel met beter weer.

Een talkshow voor idioten

Voor zijn debuut haalt Coenen natuurlijk alles uit de kast. Hij zette ‘Taspinar en Van Gils: een talkshow voor idioten’ op poten. Een talkshow om alle andere talkshows te kunnen overtreffen (de presentatoren werden alleszins goed betaald). Lieven Van Gils geeft aan hoe het boek meer vertelt over filosofie, leven en dood en geschiedenis, met een snufje humor erbij.

We zien ook verschillende vrienden van Coenen verschijnen: Jan Hautekiet, Tomas De Soete, Tom De Cock,… Met commentaar zoals ‘fenomenaal’ tot ‘verschrikkelijk’ wordt de debuutbundel van Coenen extra in de bloemen gezet (of juist niet?). ‘Ik ken Mark al 100 jaar en heb geen verwachtingen’ vertelt Jan Van Eycken. Je voelt aan wat voor geweldige vriendschap ze hebben!

In het filmpje hieronder kan je een beetje meegenieten van een avond vol lof en humor voor Coenen en zijn eerste boek, Italië voor idioten. Veel kijkplezier!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief