In de nieuwe roman van Jeroen Theunissen, Jouw huid, staan liefde en Brussel centraal. De auteur stelt het boek met plezier aan je voor, en wel met onderstaande video’s!

Titel

‘Ik heb die titel gekozen omdat ‘ie zowel sensueel als intiem is.’

Brussel

‘Eigenlijk is Brussel het derde personage in mijn boek.’

Europa

‘Een van de fascinerende zaken aan Brussel is dat die sta een wereldstad is geworden tegen wil en dank.’

Migratie

‘Om aan te tonen dat er een verschil is tussen een expat die alle mogelijkheden krijgt en een migrant die tegen moeilijkheden op moet boksen.’

Liefde

‘In de eerste plaats heb ik geprobeerd een liefdesroman te schrijven.’

Stijl

‘Voor iedere stem heb ik uiteraard een andere stijl gecreeërd, omdat ze elk een andere manier van vertellen hebben, omdat ze andere personen zijn.’

Jouw huid

Hij een eurocraat, zij iemand zonder verblijfsvergunning. Hij lobbyt voor grote bedrijven, zij doet allerhande onderbetaalde klusjes. Hij een westerling, zij een Afrikaanse. Hij een ‘expat’, zij een ‘migrant’.
Wanneer Griff en Ama een relatie krijgen, moeten ze heel wat twijfels en vooroordelen opzijzetten. Overwint liefde alles? Of gebruiken ze elkaar slechts even, tot ze de ander niet meer nodig hebben? En wat is dat met de stad waarin ze wonen? Brussel, wereldstad tegen wil en dank, vol kunst en fijnstof, de ene dag vriendelijk en de volgende dag grimmig, met soms wat zon maar meestal veel te dikke wolkenpartijen.
... lees meer In een sensuele, meeslepende stijl onderzoekt Jouw huid wat liefde en stedelijkheid in de eenentwintigste eeuw betekenen. Zijn wij allen wereldburgers geworden? Of verdwalen we alleen maar een beetje?

Jij ligt in een oksel, zijn oksel, met je hoofd in die vochtige warmte. Tevreden. Je ligt in een oksel en voelt zijn hartslag. Ligt in zijn oksel en ligt in de oksel van de stad.

€ 20,99

Jeroen Theunissen

Jeroen Theunissen (1977) publiceerde eerder drie dichtbundels en verscheidene prozawerken. Zijn in 2013 verschenen familieroman De omwegen leverde hem lovende kritieken op en belandde op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Voor de bundel Hier woon je kreeg hij de Herman de Coninck Publieksprijs 2016 en met de roman Jouw huid stond hij op de longlist van de BookSpot Literatuurprijs 2018. In mei 2022 verschijnt Ik = Cartograaf waarin Theunissen zich op weergaloze wijze een weg baant door de verhalen die Europa rijk is en zo poogt zijn eigen leven te begrijpen. foto (c) Stephan Vanfleteren