Of je nu een boek vastneemt buiten in de eerste lentezon of binnen op de zetel onder een (dun) dekentje, de jeugdboekenoogst hieronder bevat voor elk wat wils!

Hoor de paaseitjes kraken: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 april verkrijgbaar:

Huisdieren

Verken samen met je peuter dit kartonboek met reliëf van Xavier Deneux. Trap een balletje met de honden, knuffel de konijntjes en loop even traag als de schildpad. In dit kleurrijke boek ontmoet je een heleboel dieren die in huis leven, zoals de goudvis, de hamster, de muis en de kanarie. Al spelend wordt de woordenschat van je peuter uitgebreid.

€ 15,99

Baby’s boek – Vormen

Leer niet alleen de vormen, maar ook meer dan vijftig nieuwe woordjes in dit speelse kartonboek tjokvol kijkgaatjes.

€ 12,99

Jommeke Kleuren en tekenen

Heb jij zin om te kleuren en te tekenen met Jommeke en zijn vrienden? In dit leuke kleur- en tekenboek vind je een heleboel kleurplaten, maar ook spelletjes die met kleuren en tekenen te maken hebben. Los de sommen op en teken het juiste aantal ballen, vul het logische rijtje aan, teken een mooie sterrenhemel en nog veel meer.

€ 10,99

Escape-speurtocht: Zoek de piratenschat!

Dit ‘speurtocht zonder zorgen’-pakket omvat een duidelijke handleiding, praktische tips, uitnodigingen, 10 opdrachten met raadsels en extra materiaal voor een geslaagde escape-speurtocht. Een welkom hulpmiddel voor alle volwassenen die een geslaagd kinderfeestje met een escape-speurtocht willen organiseren!

€ 14,99

Zoek- en voelboek: Dieren op de boerderij

Wat zie je op de boerderij? Leuk kartonboek met vilten voelelementen om samen met je peuter op ontdekking te gaan op de boerderij. Aai de poes, het geitje en de eendjes. Waar verstopt het konijn zich?

€ 9,99

Zoek- en voelboek: Dieren in het regenwoud

Wie verstopt zich in het regenwoud? Leuk kartonboek met vilten voelelementen om samen met je peuter op ontdekking te gaan in het regenwoud. Aai de papegaai, de olifant en de vlinder. Durf jij ook de leeuw te strelen?

€ 9,99

Speel je mee: Raket naar de maan

Trek je ruimtepak aan en ga mee op ruimtemissie in dit superleuke speelboek boordevol leerplezier. Vouw het boek open, maak de speelfiguurtjes los en laat je verbeelding de vrije loop. Met 50 woordjes over de ruimte, tellen van 1 tot 10 en een zoek-en-vind-spelletje.

€ 15,99

Zoeken en plakken: Huisdieren

Ben jij fan van huisdieren? Ga in elke scène op zoek naar de te zoeken voorwerpen: een tennisbal, een speelgoedmuis, een kitten of een schildpad ... En kun je ook de verschillende vraagjes beantwoorden? Plak daarna de stickers op de juiste plaats en leer heel wat nieuwe woordjes kennen. Voor uren kijk-, zoek- en plakplezier!

€ 5,99

Zoeken en plakken: Politie en brandweer

Ga jij mee op avontuur met de politie en de brandweer? Ga in elke scène op zoek naar de te zoeken voorwerpen: een zwaailicht, handboeien, een helm of een brandslang ... En kun je ook de verschillende vraagjes beantwoorden? Plak daarna de stickers op de juiste plaats en leer heel wat nieuwe woordjes kennen. Voor uren kijk-, zoek- en plakplezier!

€ 5,99

Van stip naar stip

Houd jij ook zo van spelletjes? Leef je uit en verbind alle stippen in de juiste volgorde. De opdrachten gaan van gemakkelijk naar moeilijk. 

€ 4,99

Zoek de verschillen

Houd jij ook zo van spelletjes? Leef je uit en zoek alle verschillen in dit boek. De opdrachten gaan van gemakkelijk naar moeilijk. 

€ 4,99

Vanaf 3 april verkrijgbaar:

Meerijden in een brandweerauto

Ga op stap met een groepje brandweerhonden terwijl ze zich voorbereiden op hun heldendaden en kom erachter wat de brandweer allemaal doet.   Met geluiden van onder meer de sirene en het brandalarm dat afgaat in de kazerne.   Spannende nieuwe serie geluidsboekjes met kleurige, grappige illustraties en vijf geluiden.

€ 11,99

Boomelfjes

De prachtige illustraties en eenvoudige tekst maken hier een prima boekje van voor fans van elfjes of fans van de serie – of allebei. Plak stickers op illustraties van elfjes die bosbessen plukken, door het maanlicht vliegen, met sneeuwvlokjes dansen en tussen de boomkruinen spelen.   Ideaal voor het aanmoedigen van de creativiteit en concentratie, en voor de ontwikkeling van de fijne motoriek.   Perfect maatje voor kleine handjes en het boek past altijd in een tas, dus handig voor onderweg.

€ 7,99

Koffertje Mode ontwerpen

Geschenkdoos in de vorm van een koffertje dat vier boekjes bevat: lente-, zomer-, herfst- en wintercollecties.   Met meer dan 550 stickers, waarvan 200 zelf in te kleuren zijn, kunnen modeontwerpers in de dop zelf outfits samenstellen.   Het koffertje heeft een praktisch handvat om het mee te nemen.

€ 14,99

Dikke vriendjes krijgen een baby

€ 15,99

Muis wil ook een bril

Muis en haar vriendjes kunnen de cijfers op het bord goed lezen. Behalve Ella Koala. Misschien moeten haar ogen een beetje worden geholpen. Daarom gaan Muis en Ella naar de opticien. Daar doen ze allemaal spelletjes zodat Uil en Flamingo precies weten wat voor glazen Ella in haar nieuwe, gele bril nodig heeft. En Muis? Die wil ook een bril, een rode!

€ 13,99

Verboden te lezen!

‘Mijn dagboek!’ zegt Noura. ‘Het is verdwenen! Weg!’
‘We gaan zoeken,’ zegt Dolfje. ‘Dat dagboek moet ergens zijn.’ Noura’s dagboek is gestolen. Wat een ramp!
Het dagboek staat namelijk vol weerwolfgeheimen. Die zijn Verboden Te Lezen Voor Anderen!
Dolfje en Noura gaan op zoek naar de dagboekdief.
Noura voelt dat er nog iemand is die steeds meeleest in haar dagboek. Wie is deze geheimzinnige lezer? Spannend avontuur vanuit een verrassend perspectief over weerwolfgeheimen en maanverlichte nachten in het donkere Weerwolvenbos.

€ 16,99

De zee hield het lang geheim

De vader van Luuk en Kaat is mosselvisser. In weer en wind spelen Luuk en Kaat in de haven. Drijfnat op de dijk zijn ze het gelukkigst – de zee is elke dag anders. Op een dag hangt Luuk zijn warme theefles aan een touwtje in het koude zeewater. Er steekt een storm op en Luuk en Kaat vergeten hun fles in de zee. Totdat ze maanden later zien dat ze per ongeluk iets heel bijzonders hebben ontdekt… ‘Een subtiele lofzang op het eenvoudige, gewone leven.’ – Bas Maliepaard in Trouw ‘Klootwijk neemt het kind op een vanzelfsprekende manier serieus. Gewoon vertrouwen hebben, in elkaar en in het avontuur.’ – JaapLeest

€ 16,99

Ugly Girls

Als Tilde ontdekt dat haar slechte schoolfoto op een Instagram-account staat dat Ugly Girls heet, schrikt ze enorm. Ze heeft zichzelf nooit als lelijk beschouwd, maar nu ze het vierde meisje van haar school is wier foto is geplaatst, gaat ze aan zichzelf twijfelen.
Hoewel de meeste scholieren er eerst om moeten lachen, duurt het niet lang voordat alle meisjes bang zijn om het volgende slachtoffer te worden.
Tilde, Eleni en Jasmine zitten in dezelfde klas, maar praten nauwelijks met elkaar. Tilde is zeer uitgesproken, Eleni observerend en op zichzelf, en Jasmine populair en snel verveeld. Toch besluiten ze samen ... lees meer te werken. Iemand moet toch die rotzak achter Ugly Girls vinden? Ugly Girls is het eerste deel van een bestseller-trilogie, geschreven door Zwedens meest prominente YA-auteurs.

€ 16,99

Quinn en Aaron offline

Help! Quinn en Aaron moeten binnen één dag allebei een voldoende halen, anders mogen ze geen video’s meer maken! Probleem: het internet is uitgevallen, dus hoe moeten ze zich voorbereiden? Oplossing: ze ruilen van leven, want Aaron is veel beter in boekbesprekingen en Quinn in spreekbeurten. Deze superchallenge is een eitje: ze hoeven alleen maar 24 uur met elkaar te ruilen. Dat kan bijna niet misgaan… toch? Maar dan begint de ramp pas echt: oma is verdwenen! In een hilarisch avontuur moeten Quinn en Aaron alles weer oplossen, helemaal offline!   Boordevol illustraties en strips, met de typische Quinn en ... lees meer Aaron-humor uit hun bekende video’s!   Quinn en Aaron Bezemer zijn de bekendste tweeling op YouTube, TikTok en Instagram. Met hun grappige filmpjes vermaken ze hun kijkers elke week opnieuw. Daarvoor vliegen ze altijd de hele familie in: papa, mama en zélfs oma. Niks is te gek!

€ 15,99

Het grote voorleesboek van Fien & Teun

Het is feest, want Fien & Teun bestaan 10 jaar! Ontdek in deze prachtige voorleesbundel nieuwe én bekende verhalen over het leukste boertje en boerinnetje van Nederland. Fien en Teun beleven herkenbare oer-Hollandse avonturen op de boerderij. Ze leren fietsen zonder zijwieltjes, bakken pannenkoeken, spelen hulpsinterklaasje en nog veel meer! Met Fien & Teun is voorlezen een feestje!

€ 15,99

Vanaf 4 april verkrijgbaar:

1 Vechten voor je leven

De grond begon te beven. De lucht werd donker, alsof er opeens een wolk voor de zon was geschoven. Een felle flits doorboorde de schemering als een bliksemschicht, maar dichterbij dan Conor ooit had meegemaakt. En toen zag hij de wolf.

Vier kinderen staan op het punt te ontdekken of ze een Spirit Animal hebben, een totemdier dat grote krachten kan oproepen. Conor, Abeke, Meilin en Rollan kennen elkaar niet en zijn totaal verschillend. Toch roepen juist deze vier kinderen een totemdier op: een wolf, een luipaard, een panda en een valk –dieren uit een oude legende. ... lees meer Al snel blijkt dat deze magische dieren niet zomaar zijn teruggekomen. Er dreigt gevaar en de vier kinderen en hun totemdieren zijn de enigen die de wereld kunnen redden.
Deel 1 in de Spirit Animals-serie. Alle boeken in de serie zijn los van elkaar te lezen.

€ 12,50

2 Op de vlucht

De jongen veegde zijn klamme handpalmen af aan zijn hemd. Nu ging het gebeuren. Niemand zou ooit nog denken dat hij zwak was. Hij zette de fles aan zijn lippen en klokte zonder nog te aarzelen de Gal naar binnen.

Een magisch dier dat alleen naar jou luistert en je bijzondere krachten kan geven… Conor, Abeke, Meilin en Rollan hebben ieder zo’n totemdier. Een speciale band tussen mens en dier die slechts zelden tot stand komt, wanneer een totemdier jou uitkiest. Maar wat als iemand een andere manier heeft gevonden om totemdieren op te roepen? En erger: wat ... lees meer als deze vijand de krachten van zijn totemdier wil gebruiken om de wereld kwaad te doen? Kunnen de vier kinderen en hun totemdieren deze kwade krachten stoppen?

Deel 2 van de Spirit Animals-serie. Alle delen zijn los van elkaar te lezen.
Test: Wat is jouw spirit animal?
Doe de test op www.spiritanimalstest.nl

€ 12,50

Vanaf 9 april verkrijgbaar:

Wiskunde: Eerste begrippen voor kleine onderzoekers

Wil jouw kleintje alles weten over rekenen, patronen, volume en ruimtelijke figuren? Dan is dit boek iets voor hem! Beweeg de schuifjes, kijk onder de flapjes en maak kennis met 10 concepten uit de wiskunde.

€ 14,99

Speeltijd voor babyberen

Tafellakens, gordijnen, de was aan de lijn… er zijn zo veel zachte dingen waar kleine beren zich achter willen verstoppen! Vijf zachte flapjes om op te tillen, en achter elke flap zit een lief beertje verstopt.   Met prachtige illustraties van Róisín Hahessy.   Een perfect cadeautje voor baby’s en peuters.

€ 9,99

De boerderij

Wie heeft zich verstopt in de schuur? Wie zit er achter de tractor? Kleine handjes kunnen de grote, stevige flapjes optillen om het erf te bekijken en heel veel dieren en dierengeluiden te ontdekken.   De flapjes zijn ideaal voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en de eenvoudige tekst is handig voor het uitbreiden van de vocabulaire.   Perfect om samen te lezen want er is veel te ontdekken waar je samen over kunt praten.

€ 12,99

Wat is kunst?

Wat zie je? Hoe kan kunst verhalen vertellen? Waar krijgen kunstenaars ideeën van? In dit fascinerende boek ontdek je explosieve ideeën, gedurfde kleuren, onverwachte meningen en fantastische werken van wereldberoemde kunstenaars. Met de belangrijkste ideeën en technieken, van klassieke beeldhouwwerken tot kubistische schilderijen en hedendaagse kunst.   Stijlvolle, uitnodigende illustraties die een nieuwe generatie kunstliefhebbers kunnen inspireren.   Nodigt kinderen uit om kunstwerken anders te bekijken en er zelf goed over na te denken.

€ 16,99

Vanaf 10 april verkrijgbaar:

Het uurwerkmysterie

Isaac Turner woont in Londen met zijn vader, de beroemdste klokkenmaker van het land. Als Isaac ’s avonds laat met zijn vader op de Big Ben is om de klok een uur terug te zetten, verdwijnt zijn vader plotseling in het niets. Het enige wat Isaac vindt, is een gebroken zakhorloge en een cryptische boodschap... Isaac wordt opgevangen door zijn peetvader Solomon, die Speaker is van het Britse Lagerhuis. Hij belooft zijn invloed te gebruiken om Isaacs vader terug te vinden. Maar Isaac wil zelf ook het raadsel oplossen en krijgt hulp van in Solomons dochter Hattie. Zij gaat helemaal ... lees meer haar eigen gang en durft alles. Hattie neemt Isaac op sleeptouw en samen komen ze een groot en duister complot op het spoor. Wat volgt is een adembenemende zoektocht vol raadsels en puzzels, waarbij Hattie en Isaac op de hielen worden gezeten door een levensgevaarlijke crimineel. Intussen wordt er in Engeland een verhit debat gevoerd over een nieuw wetsvoorstel voor een andere tijdmeting. Voortaan zou een uur 100 minuten moeten gaan tellen en een dag 10 uur lang zijn. Vanwaar dit vreemde voorstel? Heeft het te maken met de verdwijning van Isaacs vader?

€ 17,99

Juf op de bakfiets

€ 15,99

Chillen in een hangmat

Wat doe jij het liefst als je lekker vrij bent? Chillen met je vrienden, gamen, TikTok-filmpjes maken, naar de kermis, spetteren in een tropisch zwemparadijs of ga je stiekem iets doen wat helemaal niet mag? Beleef de allerleukste en spannendste avonturen geschreven door de leukste auteurs onder wie Paul van Loon, Maren Stoffels, Michael Reefs, Marcel Groenewegen, Annet Jacobs, Ilona de Lange, Simone Arts en vele anderen. Met humoristische illustraties van Micky Dirkzwager.

€ 16,99

Poezensafari

Een vrolijk, interactief zoekboek voor kattenliefhebbers van alle leeftijden.

€ 16,99

Avonturen van een Roblox-ster

De favoriete game van Bink en zijn zusje Bobbie? Roblox natuurlijk! Het liefst beleven ze de hele dag avonturen in Bloxbrugge. Met hun avatars Nitro en Supra. Nitro en Supra geven het saaie doolhof van de burgemeester een upgrade met groeiversnellers. Maar dan wordt het doolhof dol! Als Bink en Bobbie hun avatars het doolhof insturen om uit te zoeken wat er aan de hand is, gaat er iets heel erg mis. Nitro en Supra duiken op in de echte wereld. Dat lijkt leuk. Tot ze het leven van Bink en Bobbie overnemen. Hoog tijd om de avatars terug te sturen naar Roblox! Maar hoe?  *Een ... lees meer onofficieel Roblox-avontuur

€ 13,99

Vanaf 17 april verkrijgbaar:

4 Samen staan we gek

Naomi, haar broertje Melvin en hun andere broertjes en zusjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Zo is er een spannend vervolg op Dik van Spinnenbil, creeëren ze het nieuwe monster “Frogzilla” en schrijven ze prachtige haiku’s! Ze krijgen van de uitgeverij er allemaal wat voor terug. En daar kunnen ze veel snoep van kopen. Of kunnen ze het samen misschien beter ergens anders aan besteden? Intussen willen Naomi en Melvin meer verantwoordelijkheid krijgen, maar wel alleen als het leuk is. Maar kunnen ze wel omgaan met de rol die hun vader ze geeft? De kikkertjes komen ... lees meer erachter dat door samen te werken, kleine daden grote dingen teweeg kunnen brengen. Zoals altijd vrolijk vertaald door Tjibbe Veldkamp.

€ 15,99

Vanaf 23 april verkrijgbaar:

CAMILLE vriendschapsarmbandjes

Zijn jij en je besties fan van CAMILLE? Bezegel jullie vriendschap dan met zelfgemaakte vriendschapsarmbandjes!   In dit boek leer je hoe je verschillende armbandjes kunt maken – met een zigzagpatroon, smileys of hartjes, met kralen of bedeltjes – maar ook kleurrijke vlechtjes voor in je haar.   Dankzij de eenvoudige technieken en gedetailleerde stap-voor-stap werkbeschrijvingen kent jouw creativiteit geen grenzen, net als die van CAMILLE!   Veel (knoop)plezier!

€ 12,99

Vanaf 24 april verkrijgbaar:

Vincent – Eerste woordjes

De kleurrijke en betoverende landschappen, bloemen en stillevens van Vincent van Gogh spreken mensen van over de hele wereld aan. En waarom zou dat niet ook voor kleine kinderen gelden? In dit kartonboek zijn uitsnedes van herkenbare voorwerpen uit Van Goghs werken opgenomen, met daarbij het bijbehorende woord. Wat een bijzondere manier om de wereld om je heen te ontdekken!

€ 6,99

Vincent – First Words

The colourful and enchanting landscapes, flowers and still lifes of Vincent van Gogh appeal to people all over the world. So why wouldn't they appeal to children also? This board book zooms in on details of seven Van Gogh paintings and names the everyday things in them. What a marvelous way to discover the world around you! 

€ 6,99

Frietje Frommel

Frida Frommel is tien jaar en wordt door iedereen Frietje genoemd. Ze woont met haar ouders boven de winkel van haar moeder. Tinne Frommel verkoopt troep en rommeltjes en Pier Frommel handelt in oud ijzer. Jammer dat ze zo weinig geld verdienen. Tinne geeft graag dingen weg, en dat kleine beetje ijzer dat meneer Frommel op straat vindt levert weinig op. Het is maar net genoeg om de huur te kunnen betalen. Als Frietje op een veilingsite een heel goedkoop vliegdekschip ziet, twijfelt ze geen moment en drukt
ze op de groene ‘Koop Nu’-knop. Haar vader is vast blij met deze ... lees meer verrassing, zo veel kilo oud ijzer in één dag heeft hij nog nooit gevonden! Maar dan beginnen de problemen pas echt. Kan de kolonel buiten dienst Frietje helpen?
'Frietje Frommel' is een gek en innemend verhaal van Barbara Scholten, eerder schreef ze 'Oma Luchtbuks' en 'Donnie Donut'. De grappige illustraties zijn gemaakt door Els van Egeraat.

€ 15,99

De avonturen van Steef Superscheet

Er is niets spannender dan schetenexperimenten! Steef, Bobby en Sterre willen uitzoeken welk ‘verboden’ eten tot welke scheet leidt. Als Steef dankzij zijn superscheten met dieren kan praten, komen ze pas echt op gang. Steef kan zelfs praten met ‘Flipper’, een enorme snoek die in de schoolvijver leeft – gelukkig maar! Want pestkop Douwe heeft het op Flipper gemunt. De drie vrienden moeten zo snel mogelijk de juiste scheet vinden om ergere dingen te voorkomen… ‘Enorm grappig en hilarisch!’ – Boekeneiland
‘Ik lag dubbel van het lachen!’ – Lifestyle Mommy’s

€ 14,99

Ronja de roversdochter [Netflix editie]

In Ronja's geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt ... lees meer steeds kouder...
Een prachtig verhaal met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland.

Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel!

€ 12,50

Vanaf 30 april verkrijgbaar:

Het geheim van Europa

Hou je van mysteries? Dan heb je het juiste boek gekozen. De verhalen in dit boek zitten namelijk vol mysteries over Europa en de Europese Unie. Ja, het is waar: Europa is voor de meeste mensen één groot raadsel. Het lijkt wel alsof niemand precies weet hoe het nu echt zit met al die Europese regeltjes. Is dat erg? Een beetje wel, want de Europese Unie heeft heel veel te maken met allerlei belangrijke zaken zoals discriminatie, milieu, oorlog, veilig voedsel of gevaarlijk speelgoed. Allemaal zaken waar je iedere dag van hoort, of waarmee je in je eigen leven geconfronteerd ... lees meer wordt. En daar wil je toch zoveel mogelijk over weten, of niet?

€ 19,99

Mijn AVI-moppenboek (AVI E3)

Het is rood en heeft veel haar. Een baardbei! Wie zegt dat lezen niet leuk kan zijn? Urenlang lachplezier verzekerd met dit grappige moppenboek op AVI-niveau E3. De moppen in dit boekje zijn speciaal geschreven voor beginnende lezertjes op het einde van het eerste leerjaar / groep 3 (AVI E3 / AVI 2).  

€ 7,99

Mijn AVI-moppenboek (AVI E4)

Het is geel en het ontploft niet. Dit boek! Wie zegt dat lezen niet leuk kan zijn? Urenlang lachplezier verzekerd met dit grappige moppenboek op AVI-niveau E4. De moppen in dit boekje zijn speciaal geschreven voor beginnende lezertjes op het einde van het tweede leerjaar / groep 4 (AVI E4 / AVI 5).

€ 7,99

Op avontuur met Hond

Hallo, ik ben Hond. Vandaag bezoek ik mijn vriendjes in huis. Heb je zin om mee te gaan? Dit kartonboekje nodigt de allerkleinsten uit om de huisdieren te leren kennen.

€ 7,99

Op avontuur met Kip

Hallo, ik ben Kip. Vandaag bezoek ik mijn vriendjes op de boerderij. Heb je zin om mee te gaan? Dit kartonboekje nodigt de allerkleinsten uit om de dieren van de boerderij te leren kennen.

€ 7,99