Pssst … Wist je dat … de Sint en de Kerstman hier regelmatig inspiratie komen zoeken voor leuke cadeautjes? Er ligt dan ook een heerlijke oogst kinderboeken te wachten.

Ho ho ho … hoor de wind waait door de bomen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 6 december verkrijgbaar:

Toen ik jouw grote broer werd

Toen ik jouw grote broer werd...
was dat voor mij een feest.
Ik was tot jij kwam altijd
de kleinste thuis geweest.
Twee kleine vosjes gaan het liefst samen op avontuur!

€ 15,99

Toen ik jouw grote zus werd

Toen ik jouw grote zus werd...
was ik nooit meer alleen.
Jij liep van begin af aan
altijd om mij heen.
Twee kleine wasbeertjes gaan het liefst samen op avontuur!

€ 15,99

Vanaf 13 december verkrijgbaar:

Alweer een berenboek.

Waarom houden we allemaal zo van beren? Ze zijn knorrig, gulzig en ook best gevaarlijk. Toch kunnen we er geen genoeg van krijgen. Want bijna elk verhaal lijkt over deze dieren te gaan. Maar wat vinden de beren er eigenlijk zelf van? Nou, die zijn het zat! Ze stoppen ermee en gaan op zoek naar een vervanger. Maar welk dier kan de plek van de beer innemen? Een hilarisch prentenboek met tekeningen van Philip Bunting (bekend van Casper! en Het fijne brein van bomen), geschreven door zijn vrouw Laura Bunting.

€ 16,99

Hier komt de brandweer!

Het is ochtend in Waaistad en de werkdag van de brandweer begint. Onder leiding van commandant Varken maakt het team zich klaar voor een nieuwe dag vol avonturen. Twee ruziënde Welpjes zitten wel érg hoog op het dak, en moeten gered worden met de ladderwagen. Ook blust de brandweer de brand in de ijssalon. Maar uiteindelijk komt ook aan deze dag een eind. Of klinkt daar toch weer het brandalarm? In dit leuke prentenboek ga je mee met de brandweer, en lees je over hun werk, de verschillende voertuigen en het uniform.

€ 16,99

Vliegen als een bij

Stel, je wordt wakker als een bij, dan ben je stomverbaasd. Maar je ontdekt dat vliegen geweldig is! Helaas duurt de betovering maar even en voor je het weet ben je weer mens. Je bent in een soort game beland en al je problemen zijn levels die gehaald moeten worden. Zelf naar school gaan zonder je chagrijnige ouders wakker te maken: level gehaald! Aan je boze juf ontsnappen door weer in een bij te veranderen: naar het volgende level. Maar wat staat je te wachten aan het eind van deze levensechte game? Dit bijzondere boek is helemaal in jij-perspectief geschreven, ... lees meer alsof je het zélf meemaakt!

€ 14,99

Vanaf 20 december verkrijgbaar:

Kiekeboe!

Wie zit er achter die grote oren? Kun jij het raden? Til de flappen op en ontdek wie zich verstopt heeft. Een speels boek voor een spelletje Kiekeboe!

€ 14,99

Woorden van Timo

Als Nanne het vreselijke bericht krijgt dat haar broer Timo is verongelukt, verdwijnt in één klap alle kleur uit haar leven. Nanne weet niet eens meer hoe dat gaat: leven. Mag je nog wel lachen of verliefd worden als je broer dood is? En kan ze nu wel vmbo-examen doen? Maar soms als Nanne muziek maakt, is Timo weer even bij haar. Zijn notitieblokken met teksten inspireren haar om zelf ook songs te schrijven. Misschien kan ze haar verdriet in woorden kwijt, zodat ze weer vooruit kan kijken…  'Woorden van Timo' van Tialda Hoogeveen is een aangrijpend boek over rouw ... lees meer en vriendschap, op de tonen van muziek en songteksten.

€ 16,99