Ons goede voornemen voor 2024: jullie elke maand een vrolijke, vernieuwende, educatieve, spannende en/of ontroerende jeugdboekenoogst voorschotelen.

Ook dit jaar roepen wij verheugd: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 januari verkrijgbaar:

Beren houden van knuffelen

Bij het omslaan van de grappig gevormde bladzijden zien jonge kinderen hoe dieren elkaar knuffelen.   Een eenvoudig, hartverwarmend verhaaltje dat eindigt met een knusse knuffel: hiermee wordt samen een boekje lezen een heel speciaal moment.   Nieuwe serie lieve kartonboeken.

€ 9,99

Dieren

Wat ruist daar door de boomtoppen? Wie roept daar 's nachts? Nieuwsgierige handjes kunnen de flapjes openen en ontdekken fantastische dieren.   Perfect voor kinderen om samen met hun ouders te lezen, met van alles om samen over te praten.   Helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en uitbreiding van de woordenschat.

€ 12,99

Wat doet de bulldozer? Rommeldebom!

Duw de schuifjes in dit boek naar links en rechts om de geluiden van de bouwplaats te horen. Elk schuifje laat twee geluiden horen - duw het de andere kant op en je hoort en ziet een ander voertuig.   Een boekje dat verrassingen prijsgeeft als kinderen de schuifjes bewegen.   Geïllustreerd door Ailie Busby.

€ 15,99

Ik ben (een beetje) verlegen

Een licht humoristisch, hartverwarmend verhaal voor jonge kinderen dat een verlegen meisje volgt dat probeert een manier te vinden waarop ze kan omgaan met nieuwe situaties.   Met gaatjes in de bladzijden die verlegenheid uitleggen - zoals een halfopen deur waardoor het meisje naar een feestje kijkt of het schoolplein waar ze zich verstopt - en het meisje leert hoe de vlinders in haar buik haar kunnen helpen bij het vinden van nieuwe vriendjes.   Drukke, prachtige illustraties met herkenbare personages, van de getalenteerde Åsa Gilland.

€ 12,99

Gezinnen

Kinderen maken kennis met allerlei verschillende gezinnen en families: ze leren hoe gezinnen kunnen zijn samengesteld, waar ze wonen, welke feesten ze vieren en wat ze samen doen.   Stickerboek dat fantastisch is voor het versterken van de fijne motoriek en uitbreiding van de woordenschat.   Met verschillende soorten gezinnen, maaltijden, huizen, feesten en stambomen.

€ 7,99

Onderweg

Met de dierenvriendjes ontdekken lezers allerlei voertuigen. De uitwispen is eenvoudig vast te houden en is makkelijk van de glanzende bladzijden te vegen.   Jonge kinderen oefenen met het vasthouden van een pen - een essentiële vaardigheid voor ze leren schrijven.   Levendige illustraties van kunstenaar Gareth Williams.

€ 7,50

Vanaf 3 januari verkrijgbaar:

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de Miniheks

Kijk uit, daar komt Foeksia de miniheks! Vliegend op haar bezemsteel beleeft ze de grappigste en spannendste avonturen. Op de Heksenschool leert ze alles wat een echte heks moet weten: van kikkers kussen tot heksensoep maken. In het Heksenbos kent Foeksia alle dieren: groot, klein, knuffelig en soms gevaarlijk! Maar Foeksia is niet bang. Spoken, trollen en heksjes die pesten – ze leert ze allemaal een lesje. En heeft ze zin in avontuur, dan vliegt ze stiekem naar haar geheime mensenvriendje Tommie. In dit fantastische voorleesboek vol toverspreuken en heksenstreken voor het hele gezin brengt Paul van Loon een wereld ... lees meer vol magie en fantasie tot leven. Met prachtige illustraties van Saskia Halfmouw.

€ 16,99

De torens van februari

Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag?’ ‘Dertig februari,’ zei de oude man. Plotseling zag ik de zee... Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand... Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben... Ik zag de torens, grote blokken... bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen één woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari.
De jongen die dit dagboek bijhoudt, is zijn geheugen kwijt. Hij gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? ... lees meer En zal hij vinden wat hij zoekt?

€ 21,99

Vanaf 10 januari verkrijgbaar:

Patina

Patina, of Patty, is niet zoals de andere meiden uit haar klas. Haar vader is overleden en haar moeder heeft suikerziekte. Nu zijn zij en haar zusje ook nog een bij hun peetouders gaan wonen, en moet Patty wennen aan een nieuwe, elitaire school.  Maar Patty heeft een talent: ze kan heel hard rennen. Ze komt in een hardloopteam waar het niveau erg hoog ligt. Als de druk stijgt, raakt Patty steeds vaker gefrustreerd, maar de coack wil geen slechte verliezer in zijn team hebben. En nu wil de coach dat Patty gaat rennen in een estafette, waar ze goed ... lees meer moet leren samenwerken. Hoe gaat ze dat in hemelsnaam doen? Het tweede deel in de serie van de Amerikaanse succesauteur Jason Reynolds.

€ 16,99

Waar is de kat?

Kat heeft een goed leven, het grootste deel van de tijd. Maar als Olivia op bezoek komt, wil Kat zich alleen maar verstoppen… Poesje, poesje, waar ben je? Olivia zoekt overal. Tot ze haar slaapje moet doen. Dan komt Kat fijn op haar dekentje liggen. Heel even… want gaan Olivia’s ogen daar weer open?
Zoek mee met Olivia. Zie jij Kat?

€ 15,99

Je bent zo mooi anders

Je bent zo mooi anders dan ik.
Natuurlijk niet meer of minder.
Maar zo mooi anders.
Ik zou je niet anders dan anders willen.
De poëzie van Hans Andreus zinder van emotie en is opvallend in eenvoud en zeggingskracht. In deze prachtige bloemlezing zijn de allermooiste gedichten gebundeld. Naast de bekende liefdesgedichten als ‘Voor een dag van morgen’ of ‘Ik heb je liever’ schreef Andreus ook ontroerend over afscheid nemen.

€ 17,50

Sherlock Honds en het masker van de farao

Sherlock Honds en zijn trouwe partner Jane Katson zijn op vakantie in Egypte. Wanneer ze de tombes van de eeuwenoude kattenkoningen bezoeken, ontdekken ze dat er een kostbaar masker is gestolen. En zij zijn de verdachten! Maar als iemand de diefstal kan oplossen, is dat Sherlock Honds. Ook al moet hij een laffe leeuw, een verwend nijlpaard, een bizon met praatjes en twee geheimzinnige panda’s ondervragen... In dit boek vind je niet alleen een spannend verhaal, maar ook bijna dertig puzzels die je op kunt lossen. 

€ 15,99

Vanaf 17 januari verkrijgbaar:

2 Vakantie op de maan

Wanneer een beroemde miljardair een maanhotel heeft gebouwd, kan Actiegast alleen nog maar dromen van een vakantie naar de maan. Zijn beste vriendin krijgt de kans en mag mee in de raket! Iedereen kijkt mee naar de lancering op tv, totdat de uitzending onderbroken wordt door een boodschap van aliens. Ze waarschuwen de mensen: als zij de maan betreden, zullen ze worden verpletterd... De strijd barst los tussen de aliens en de mensheid. Maar gelukkig schiet Actiegast te hulp! Hij verwacht in ieder geval héél veel explosies en dat is precies hoe hij het graag heeft. Kan hij zijn beste vriendin én ... lees meer de wereld redden van de buitenaardse wezens en veilig terugkeren op aarde?

€ 15,99

Muis houdt van bomen

Muis houdt van bomen: je kunt erin klimmen, ze knuffelen en ze geven de vogels een huis.
Maar wat is een boom? Hoe groeien ze en waarom veranderen sommige wel en andere juist niet?
Leer speels bomen herkennen bij jou in de buurt en ontdek alles over bomen met Muis!
Met een uitklappagina vol bomen van over de hele wereld.
Muis laat kleine natuurvriendjes van de aarde houden.
Voor 18 maanden en ouder.

€ 9,99

Eenbeen

Soldaten die gewond terugkeren van de oorlog, worden ondergebracht bij boerenfamilies. Bij de 13-jarige Roosmarijn is de teleurstelling groot als de mopperende Memet bij hen in huis komt. Hoe graag zou zij hem
ruilen voor de soldaat van de buren! Deze Sam, om voor de hand liggende redenen Eenbeen genoemd, is
innemend, vriendelijk en een vat vol levenswijsheid, en Roos valt als een blok voor hem. Maar Eenbeen draagt grote geheimen met zich mee…
De setting van het verhaal is een wereld waarin klimaatrampen tot een nieuwe orde hebben geleid. Toch leest het verhaal lichtvoetig, bijna hoopvol. Roosmarijn is een heerlijk personage dat je meeneemt in al haar gedachten en gevoelens, en dat ... lees meer zijn er nogal wat!

€ 17,99

Vanaf 24 januari verkrijgbaar:

Mohammed

Mohammed is voor moslims over de hele wereld een grote inspiratiebron. Hij wordt gezien als de laatste profeet die door God naar de mensheid is gestuurd. Hij bracht de Koran, het heilige boek van de moslims. Maar wie was Mohammed eigenlijk? In dit boek vertelt Petra van Helden de verhalen die bekend zijn over Mohammeds leven op heldere wijze na. We volgen Mohammed van zijn babytijd tot aan zijn dood. Lees over zijn jeugd bij de bedoeïenen en het bezoek van de engel Djibriel, die hem vertelde dat hij een profeet was. Of over de tocht van Mekka naar Medina, ... lees meer waar hij de eerste moskee bouwde. En ontdek hoe hij uiteindelijk bijna het hele Arabisch schiereiland wist te overtuigen om in de ene God te geloven. Door deze verhalen kunnen zowel moslims als niet-moslims Mohammed beter leren kennen.

€ 25,99

Vanaf 31 januari verkrijgbaar:

Dit gaat nooit voorbij

Schrijver en kunstenaar Octavie Wolters vraagt zich al haar hele leven af hoe vogels tegen de dingen aan kijken. Hoe mooi het zou zijn om met hen te kunnen praten.
Dit gaat nooit voorbij is een bundel persoonlijke verhalen over haar wandelingen, en is een reis door de seizoenen en het leven zelf. Het bevat schitterende linosneden in kleur en op groot formaat. Het boek gaat over troost vinden in de kleine wonderen van de natuur. Over geloven in wat je niet kunt zien, over het geluk van het meest eenvoudige.
Octavie Wolters schreef eerder de roman Voorland en het biografische Slot, en oogstte veel succes met het prentenboek Het ... lees meer lied van de spreeuw, dat bekroond werd met een Zilveren Penseel. Dat laatste boek werd al aan zeven landen verkocht, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan en Engeland. De schemering valt, de lucht wordt langzaam helder, achter de populieren de maan. De merel vliegt op van zijn tak en verdwijnt uit het zicht. Ik stel me voor dat hij met de verstrijkende tijd meevliegt, even langzaam, even snel.

€ 18,99