Wie kijkt er nog uit naar een zonnige zomer? Hieronder zetten wij alvast onze stralende jeugdboekenoogst op een rijtje.

Ook deze maand neuriën wij vrolijk: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 4 juni verkrijgbaar:

De Kiekeboes: verjaardagskalender

Marcel, Charlotte, Fanny en Nopel nodigen je uit om deze verjaardagskalender met hen te delen! Hun verjaardagen staan al ingevuld. Noteer zelf alle belangrijke verjaardagen van familie, vrienden en kennissen in deze kalender.   Maak de lekkere verjaardagstaart van Sapperdeboere, volg de stappen van Tomboy om een vrolijke slinger te maken of verbaas je vrienden met de tofste verjaardagsweetjes.

€ 14,99

CAMILLE Tattoos

Als je gek bent op CAMILLE, dan zijn deze tattoos echt iets voor jou. Geen echte uiteraard, we willen geen ouders op de (boeken)kast jagen. Kies het ontwerp dat je wilt en in een mum van tijd tover jij prachtige tattoos op jezelf en je vrienden. De tattoos blijven enkele dagen op je huid. Er zit ook nog een boekje bij met leuke spelletjes. Met nieuwe tattoos en foto's van het album Magie.

€ 11,99

F.C. De Kampioenen: Groot vakantieboek

Met dit leuke spelletjes- en doeboek maak je er samen met De Kampioenen een zomer vol pret van! Los de spelletjes op, tover een verfrissende orangeade op tafel en daag je tegenstander uit met de leuke zoekopdrachten. Daar ben je een zomer lang zoet mee!

€ 11,99

Brandweer

Tuta tuta! Kleine brandweerlui zullen heel wat plezier beleven met dit magische kleurboek. Vul de pen met water en ga ermee over de kleurplaten. Er gebeurt iets magisch: de kleuren en de verborgen elementen uit de tekening komen tevoorschijn! Zo kun je alle zoekvraagjes beantwoorden. Kan jij de brandweerhelm in elke tekening vinden? Is het water gedroogd? Dan begin je gewoon opnieuw! Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

€ 9,99

Babydieren

Kleur alle tekeningen van deze schattige babydieren in met water. Vul de pen met water en ga ermee over de kleurplaten. Er gebeurt iets magisch: de kleuren en de verborgen elementen uit de tekening komen tevoorschijn! Zo kun je alle zoekvraagjes beantwoorden. Kan jij het blauwe vogeltje in elke tekening vinden? Is het water gedroogd? Dan begin je gewoon opnieuw! Ideaal voor kleuters om te leren kleuren, zonder kans op vlekken.

€ 9,99

Mijn eerste spelletjes: Dieren (2-3 jaar)

Dit spelletjesblok is speciaal gemaakt voor de jongste kleuters. Met spelletjes als zoek de schaduw, verbind de helften, simpele doolhoven en nog veel meer, leert je kindje heel wat bij over dieren.

€ 5,99

Mijn eerste spelletjes: Ik leer tellen (3-4 jaar)

Dit spelletjesblok is speciaal gemaakt voor de jongste kleuters. Met spelletjes als logische rijtjes aanvullen, cijfers verbinden, puzzelstukjes vinden en nog veel meer, leert je kindje heel wat bij over tellen.

€ 5,99

100 spelletjes Eenhoorns

Met deze 100 SPELLETJES, rond het thema eenhoorns zal je kind uren plezier beleven! Vind je weg door de doolhoven, kleur tekeningen in volgens de codes, verbind de stippen om verborgen geheimen te ontdekken, voltooi puzzels en nog veel meer verrassingen!

€ 6,99

100 spelletjes Dino’s

Met deze 100 SPELLETJES, rond het thema dino's zal je kind uren plezier beleven! Vind je weg door de doolhoven, kleur tekeningen in volgens de codes, verbind de stippen om verborgen geheimen te ontdekken, voltooi puzzels en nog veel meer verrassingen!

€ 6,99

Logisch denken 7+

Test je brein met deze logicaspelletjes. Raadsels, telspelletjes, puzzels, sudoku’s en doolhoven… je vindt ze allemaal in dit boek voor bollebozen vanaf zeven jaar. Je oefent op een ludieke manier het logisch denken. Laat die hersenen maar kraken.

€ 7,99

Logisch denken 9+

Test je brein met deze logicaspelletjes. Raadsels, puzzels, telspelletjes, sudoku’s en doolhoven… je vindt ze allemaal in dit boek voor bollebozen vanaf negen jaar. Je oefent op een ludieke manier het logisch denken. Laat die hersenen maar kraken.

€ 7,99

Woordzoekers 6+

Ben jij een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. Daarin vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema's: de seizoenen, beroepen, muziekinstrumenten... en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Woordzoekers 7+

Ben jij een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. Daarin vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema's: muziekgenres, het menselijk lichaam, kunstenaars... en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Woordzoekers 8+

Ben jij een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. Daarin vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema's: insecten, landen, emoties... en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Woordzoekers 9+

Ben jij een kei in het oplossen van woordzoekers? Bewijs het met dit leuke spelletjesboek. Daarin vind je makkelijke en meer uitdagende woordzoekers, mét oplossingen. Er zijn 60 verschillende thema's: geschiedenis, soorten vlinders, bekende gebouwen... en nog veel meer! Goed voor uren zoek- en speelplezier onderweg, op een regenachtige dag of lekker in het zonnetje op vakantie.

€ 5,99

Nagelstickers Eenhoorns

Deze nagelstickers zijn ideaal voor alle fans van eenhoorns. Met meer dan 250 nagelstickers van regenbogen, eenhoorns en andere magische tekeningen. Er zit ook een boekje bij met tips om je nagels te versieren en tal van leuke spelletjes.

€ 11,99

Stil maar, beertje

Beertje heeft veel aandacht nodig in dit onweerstaanbare voelboekje. Aai zijn neus, wrijf over zijn buik en hij voelt zich al weer wat beter. Op elke bladzijde vraagt lieve beer je hem te helpen. Kinderen leren zorgzaamheid en het boekje werkt kalmerend: perfect boek om samen even rustig mee te zitten.

€ 10,99

Vliegtuigen en helikopters

Van een ouderwets vliegtuig dat opstijgt tot een helikopter die over een klif scheert: in dit boekje vind je allerlei spannende vliegende machines… en als je op de knop op de bladzijde drukt, hoor je ze en gaan de lichtjes aan. De grappige dierenpiloten laten een watervliegtuig veilig landen, sturen een groot straalvliegtuig door de wolken en een stuntvliegteam laat een spectaculaire show zien. 

€ 15,99

Meerijden op een tractor!

Druk op de knoppen en je hoort de tractor- en boerderijgeluiden. Van het opstarten van de motor tot de combine die aan het oogsten is komt de wereld van de boerderij tot leven… en misschien dat er ook een paar dieren zijn! Een grappig, perfect boekje voor kinderen dat laat zien wat een tractor allemaal kan doen op de boerderij.

€ 11,99

Vrachtwagens en graafmachines

Uitwisboek vol activiteiten om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van de penbeheersing. Het staat vol doolhoven, verbind de puntjes, zoek de verschillen, zoekplaatjes, teloefeningen en tekenopdrachten voor vrachtwagens en graafmachines. De stift die bij het boek hoort, ligt goed in kleine handjes en de inkt is eenvoudig uit te wissen, zodat kinderen de activiteiten keer op keer kunnen doen.

€ 7,50

Waarom moet ik sorry zeggen?

Met wat humor, sympathieke personages en herkenbare situaties gaat dit boek op zoek naar de kracht van Sorry zeggen. Het legt uit wanneer dat moet en hoe je dat kunt doen. Een handig sociaal en emotioneel hulpmiddel dat ouders en verzorgers samen met kleine kinderen kunnen lezen.

€ 11,99

Izzy de uitvinder en de piepkleine trollen

Izzy de uitvinder maakt jonge lezers aan het lachen in deze serie over wetenschap, magie en een sympathieke eenhoorn. Vol illustraties en eenvoudige tekst en daardoor perfect voor beginnende lezers. Izzy sleutelt aan haar kietelmachine voor de uitvinderswedstrijd als ze erachter komt dat er piepkleine trollen in het park bij haar in de buurt wonen – en dat is helemaal HAAR schuld (ze had ze PER ONGELUK meegenomen uit Sprookjesland). Nu heerst er paniek en chaos in Sprookjesland: de wolven achtervolgen de tovenaars en boze kabouters pesten de arme elfjes. Izzy moet de trollen vinden en terugbrengen naar Sprookjesland en ... lees meer roept de hulp in van haar trouwe vriend Evert de eenhoorn. Lukt het Izzy en Evert om de trollen te vangen? En is ze op tijd terug voor haar UITVINDERSWEDSTRIJD?

€ 11,99

Vanaf 5 juni verkrijgbaar:

Het grote Taylor Swift fanboek

Kom alles te weten over Taylor Swift: over haar grootste hits, haar mooiste duetten en natuurlijk de uitverkochte Eras Tour. Met feitjes over muziekvideo’s, filmrollen, haar beroemde BFF-squad, haar iconische stijl… en nog veel meer. Boordevol foto’s, quizvragen en zelfs tips om liedjes te schrijven. Dit mag jij als Swiftie niet missen!

€ 12,99

De grote pleepotroof

De kwaadaardige Dr. Dinkel en zijn kat Karel zijn van plan om veel geld te stelen. Alleen gaat dat plan gruwelijk mis: Dinkel verandert in een monster van plas! De stinkende slechterik zweert wraak. Hij wil alle toiletpotten van de stad vernietigen. Al gauw staat iedereen op knappen… Maar gelukkig zijn daar Super Luier Baby en Luier Hond. Samen moeten ze Dinkel en Karel tegenhouden om de stad te redden. Een klassieke Pilkey-strip, hilarisch vertaald door Tjibbe Veldkamp.

€ 15,99

Dog Man en de gekloonde kat

Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar ‘papa’ blijft noemen. Als de kitten op het politiebureau belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis! Een spannend boek vol vrolijke tekeningen, bizarre grappen en geweldige nieuwe personages. Met achterin weer leuke tekentips, waarmee je met gemak allerlei Dog Man-figuren natekent. Geschreven en getekend door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp.

€ 10,00

Toen ik jouw papa werd

Toen ik jouw papa werd, was elke dag zo fijn.
Ik denk dat iedereen jouw papa wel wil zijn. Elke kleine zeeotter weet: de dagen met papa zijn de allerbeste dagen!

€ 15,99

Toen ik jouw mama werd

Toen ik jouw mama werd, droeg ik je op mijn arm.
Daar was het altijd veilig, daar lag je lekker warm.

Elk klein konijn weet: de dagen met mama zijn de allerbeste dagen!

€ 15,99

De vuurdraak

Er klonk een geluid van de andere kant van de tralies. Gesnuif, gegrom en toen zware stappen die steeds dichterbij kwamen. Kai staarde het duister in. Moest hij wegrennen? Maar het was al te laat – de voetstappen klonken nu vlakbij en in de gloed van de brandende fakkel zag hij iets op zich afstampen. Een draak! In de duistere spelonken onder het koninklijk paleis gaan Kai en zijn vrienden op zoek naar een draak
die daar volgens geruchten verborgen moet zijn. In een geheime gang vindt Kai een raadselachtig flesje. Wat zit erin? Het lijkt wel alsof het drankje hem ... lees meer betovert. En dan staat hij plotseling oog in oog met een enorme, woedende en vuurspuwende draak…

€ 10,00

Vanavond bij de rivier

Op vakantie in Frankrijk weet Jay het zeker: de Franse Lilou en hij horen bij elkaar. Ook al is zij een paar jaar ouder, spreken ze een andere taal en heeft ze bovendien al een vriend – die er gelukkig vaak niet is. Jay en Lilou leren elkaar steeds beter
kennen – maar Jay draagt geheimen met zich mee, die niet alleen zijn zomer met Lilou maar zijn hele leven dreigen te overschaduwen…
Elin Meijnen schrijft sprankelend en dicht op de huid over de eerste grote liefde van je leven en over verborgen armoede.

€ 16,99

Hallo, boom!

Zou jij vrienden willen zijn met een boom? Dan is dit boek voor jou! In dit boek staan 21 dingen die je kunt doen om alles over bomen te ontdekken. Zo leer je wat voor bomen er bestaan en hoe je de lengte van een boom kunt meten, maar ook hoe belangrijk bomen zijn voor ons. En welke dieren wonen er allemaal in een boom? Natuurlijk valt er ook veel te spelen! Maak een bladerkunstwerk of klim in de takken van een goede klimboom. Je kunt ook zelf een boom planten of de bomen in je buurt verzorgen. Hallo, boom! ... lees meer nodigt kinderen uit om naar buiten te gaan, en de natuur dicht bij huis te ontdekken. Dat is leuk, leerzaam en zelfs rustgevend. Met dit boek wordt elk kind een echte bomenvriend!

€ 16,99

Vanaf 11 juni verkrijgbaar:

Welkom op school!

Neem een kijkje achter de flapjes en ontdek alle verborgen hoekjes en kantjes van de school. Hang je jas aan de kapstok, leg je knuffel in de mand, maak een tekening, roetsj van de glijbaan en eet je lunch in de refter.   Verbreed al explorerend je woordenschat over de school. Op elke spread vind je de hoogtepunten van een dag op school: de aankomst in de klas, sporten, les volgen, een middagdutje doen, lunchen in de refter, naar het toilet gaan en spelen op de speelplaats.

€ 15,99

Pippa en Otto en het koraalrif – een pop-upboek

Pippa trekt er graag op uit
en reist met haar camera in de hand
op zoek naar prachtige, wilde dieren
van streek tot streek en land tot land. En als je Pippa ziet verschijnen,
dan is ook haar beste vriend dichtbij.
Otto gaat graag met haar mee,
ze reizen samen zij aan zij. Deze keer maakt dit grappige en vrolijke duo
een reis onder water om van te dromen.
Met hun duikbril in de hand roepen ze in koor:
'Laat al die vissen maar komen!'

€ 16,99

De grootste challenge ooit

De ouders van Maxime zijn een weekendje weg. Nu kan zij met Sophie eindelijk een vette Waterslide Challenge in hun tuin opnemen. Beter nog: ze veranderen het hele huis in een zwemparadijs! Maar Maximes kleine broertje Gideon wil alles verraden aan Maximes moeder. Er is heel veel paprikachips nodig om hem tegen te houden. En er is heel weinig tijd om de challenge op te nemen én alles weer op te ruimen... Een hilarisch avontuur met glansrollen voor de beroemde typetjes van Maxime & Sophie. Met veel striptekeningen van Jan Vriends, bekend van zijn illustraties voor de Tina.

€ 15,99

Vanaf 12 juni verkrijgbaar:

Confetti vriendschap

Ik voel een traan over mijn wang lopen. Het lukt me niet om hem tegen te houden.
‘Esma, wat is er?’ vraagt Chiara.
Ik veeg mijn tranen weg en wil wegfietsen, maar Chiara pakt me bij mijn arm. ‘
Evi is verhuisd en ik weet van niks!’ schreeuw ik. Als Esma op maandag op school komt, is haar beste vriendin Evi er niet. Verhuisd, zegt de meester. Waarom heeft Evi haar niets verteld? En waar is ze nu? Met de hulp van een meisje uit de klas doet Esma er alles aan om haar te vinden. Met illustraties van Iris ... lees meer Boter.

€ 15,99

OOZ

Vandaag gaan Mereltje en papa samen mensen kijken in de OOZ. Mereltje vindt dat mensen maar rare veren hebben en ze zit vol vragen. Kunnen mensen fluiten? Waarom rijden ze in van die gekke kooitjes rond? Waar maken ze hun nest en overwinteren ze ook in het zuiden? Mereltje en papa zijn gek op mensen, en het liefst wil Mereltje een mens voor haar verjaardag, maar of dat wel kan? Een heerlijk kijk- en zoekboek met verrassend perspectief van Zilveren Penseel-winnaar Milja Praagman.

€ 15,99

Een wereldreis met vrienden

De zee oversteken, avontuur, spanning en sensatie: Wasbeer wil het allemaal! Daarom gaat hij op wereldreis, en al zijn vrienden willen mee. Das regelt de boot, Vos zorgt voor proviand, Beer wil graag vissen en Kraai vliegt voorop. Hun reis voert over kabbelende riviertjes, door stroomversnellingen en langs waterslangen. Maar hoe moet het eigenlijk verder met de kippen die Vos thuis heeft gelaten, of met het boek dat Wasbeer nog niet uit had? En met Beer, die helemaal niet kan slapen zonder zijn knuffel? In dit grappige en lieve prentenboek over vriendschap en avontuur nemen vijf vriendjes je mee ... lees meer op reis en laten ze zien dat het thuis eigenlijk ook best fijn kan zijn.

€ 15,99

Vanaf 18 juni verkrijgbaar:

De Vijf als detectives

George is niet blij wanneer Berta, een verwend Amerikaans meisje, midden in de nacht opduikt bij Kirrin Cottage. Maar George moet haar jaloezie al snel opzijzetten, want Berta blijkt bij hen te moeten onderduiken ... Iemand wil haar ontvoeren!
De Vijf zijn de enigen die haar kunnen beschermen. Maar willen ze hun leven eigenlijk wel op het spel zetten om iemand te helpen die ze nauwelijks kennen?

€ 16,99

Milo – Verjaardagskalender

Droom jij ook over in de spotlights staan, net als Milo? Met deze verjaardagskalender zal niemand je grote dag vergeten! Stap binnen in de wereld van Milo en haar vrienden op popschool Kosmos. Elke maand staat in het teken van je favoriete personages uit de televisiereeks. Noteer zelf alle belangrijke verjaardagen van familie, vrienden en kennissen. Een verjaardagskalender om een heel jaar lang bij weg te dromen!

€ 14,99

Milo – Het oog van de storm

Milo werkt sinds kort op muziekschool Kosmos. Het is haar grote droom om daar ooit zelf te studeren, om een popster te worden. Maar voorlopig stelt ze zich tevreden met een baan in de cafetaria en de inspirerende aanwezigheid van de (toekomstige) popsterren om haar heen. Terwijl buiten een storm op til is, heerst er een gezellige drukte op Kosmos. Milo, haar collega’s en de studenten hebben een drukke dag en beseffen niet hoe gevaarlijk het buiten is. ’s Avonds is het te laat: ze zitten als ratten in de val en kunnen door het stormweer geen kant meer op...

€ 15,99

De kronieken van Juno 2: De lavaprins

Er dreigt oorlog in Dromenland en Juno weet niet meer wie ze moet geloven. Heeft haar zus gelijk en zijn de monniken van Qumran niet te vertrouwen? Of had de Wegwijze het bij het rechte eind en kan alleen Sem de eeuwenoude voorspelling volbrengen? De tijd dringt, want het magische koninkrijk wordt verscheurd door onbekende krachten. Samen met de Sterrenwacht graven Juno en Sem in het verleden en ontdekken ze het geheim van Sems familie. Slagen ze erin om de Eeuwige Twijfelaar te voldromen? Zullen ze de kracht van de sterren kunnen doorgronden? En wie is de norse speelgoedmaker die ... lees meer zoveel over Dromenland weet? Ontrafel het mysterie in deze razend spannende ontknoping! De lavaprins is het tweede en laatste deel van De kronieken van Juno. Eerder schreef Geert Klaasen al over het wonderlijke Dromenland in De kronieken van Finn.

€ 16,99

Vanaf 19 juni verkrijgbaar:

Dog Man kleurboek

Ga in dit kleurboek aan de slag met meer dan honderd tekeningen van Dog Man, Karel, Kleine Karel en andere bekende personages uit de boekenserie. Maak samen met Dav Pilkey de tekeningen af en beleef urenlang kleurplezier. Voor Dog Man-fans van alle leeftijden!

€ 9,99

De auto’s van de Nachtgarage

Sterren twinkelen diep in de nacht.
Boven de stad houdt de maan de wacht.
Iedereen moet naar zijn bedje toe.
Hup, onder de dekens! Je bent vast moe.
Gaat iedereen slapen? Nee, in de Goede Nacht Garage gapen de wagens en rekken zich uit. Motoren starten, lampen flitsen aan. Het is tijd om aan het werk te gaan! Veegkarretje bezemt de straten schoon. Voorraadwagen laadt de winkels weer vol. Tot de dag aanbreekt…
Hup banden, jullie zijn vast moe. Rij allemaal weer naar de garage toe.

€ 15,99

Het geheim van de duistere diamantroof

Gijs en Eva raken per ongeluk ingesloten in een museum. Ze horen geluiden: er zijn inbrekers! Gijs en Eva zijn getuige van een diamantroof. De dieven mogen hen niet ontdekken! Kunnen ze ontsnappen?
En de dieven? Die mogen niet ongestraft wegkomen met de buit. Maar hoe stop je een gehaaide dievenbende?

€ 14,99

Vakantie!

Vakantie, tijd om eropuit te gaan! Eva, Theo en Joris gaan met de trein naar de camping, en zelfs kip Helga van oom Willem mag mee.
Het vertrek op het station is nogal chaotisch, maar eenmaal op de camping is er van alles te beleven: zwemmen in het meer, een nachtwandeling en een spannend uitstapje naar een berengrot. Het wordt een onvergetelijke vakantie!

Volg alle mensen en dieren in dit zoek- en ontdekboek, en je merkt dat het niet één verhaal, maar tientallen verhalen bevat. Hoe langer je kijkt naar de tekeningen, hoe meer je ziet gebeuren.

€ 15,99

Mijn grote eerste woordjes uitklapboek

Met dit stevige kartonboek met enorme uitklapplaten wordt eerste woordjes leren één groot feest!
Ontdek samen met je baby of peuter de grote en kleine dieren, allerlei voertuigen, het weer, de dingen in en om het huis en op de boerderij. * Meer dan 100 eerste woordjes * Grote uitklapplaten op elke spread * Stevig karton * Met zilverfolie op de cover

€ 15,99

Vanaf 25 juni verkrijgbaar:

Teken, krabbel, kleur je mee?

Een boek met stippen om in te kleuren, vol te krabbelen, te versieren met krullen...
Bedenk de gekste dingen en begin dan helemaal opnieuw!

€ 14,99

Milo ziet het weer in zwart-wit

Milo trekt eropuit, in regen en in zonneschijn!
Ga je mee?
Laat je kindje kennismaken met het weer.
De vrolijke prenten in zwart-wit stimuleren de visuele waarneming van je baby.

€ 9,99

Ik leer lezen met Samson en Marie – 2 verhalen voor beginnende lezers – AVI Start

In dit boek vind je twee leuke verhalen over je favoriete tv-figuren, speciaal herschreven voor beginnende lezertjes met leesniveau AVI Start. Het leesniveau AVI Start komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid na enkele weken leesonderwijs

€ 10,99

Ik leer lezen met Samson en Marie – 2 verhalen voor beginnende lezertjes AVI E3

In dit boek vind je twee leuke verhalen over je favoriete tv-figuren, speciaal herschreven voor beginnende lezertjes met leesniveau AVI E3/AVI 1. Het leesniveau AVI E3/AVI 1 komt overeen met de gemiddelde leesvaardigheid aan het einde van het eerste leerjaar/groep 3

€ 10,99

WWW of het Wijde Wortel Web

In een eeuwenoud bos groeide een kleine spar. Hij wilde dolgraag groter worden, maar de oude, stevige bomen namen een flink deel van het zonlicht weg, waardoor het donker bleef rondom hem. Hoe hard hij ook zijn best deed, Sparretje kon geen licht en geen water vinden. De spar werd er wanhopig van en hij begon te huilen. Het verdriet verspreidde zich via de wortels naar de bodem. Vlak nadat het verdriet van de boom de bodem bereikt had, gebeurde er iets bijzonders …
Ontdek in dit verhaal hoe bomen elkaar al eeuwenlang een handje helpen.

€ 17,99

Vanaf 26 juni verkrijgbaar:

De vloek van Negen

Zander logeert bij zijn oma, in haar legendarische wolkenkrabber met een duizelingwekkend winkelcentrum
erin. Er is een reuzenrad op het dak, er hangen schommels aan het metershoge plafond en kristalheldere glazen liften brengen je vliegensvlug van de ene verdieping naar de andere. Maar er loert iets kwaadaardigs in de schaduwen… Er gebeuren vreemde ongelukken, de elektriciteit valt op de gekste momenten uit en de figuren op de schilderijen komen tot leven. Zander en zijn nieuwe vriendin Natasha ontdekken geheimzinnige inscripties op de muren. Wie probeert de fantastische wolkenkrabber van zijn oma te gronde te richten? Kunnen ze de codes op tijd ... lees meer ontrafelen en het gebouw redden van de ondergang?

€ 18,99

Het geheim van Anders Grissel

Als Anders Grissel geboren wordt, kan zijn vader niet wachten om te ontdekken wat voor griezelig talent of uiterlijk hij heeft. Maar Anders blijkt normaal te zijn. Meganormaal! Niets kan hem overtuigen dat het leven als een Grissel zo fijn is, zelfs spinetti (ja, spinnen-spaghetti), nachtelijke jachtuitjes in het bos en de avonturen die hij met zijn vader beleeft in hun bijzondere huis niet. Anders wil voetballen en niet-zwarte kleren aan. En het allerliefst wil hij dat niemand bang is als hij zijn naam noemt. Dus bedenkt hij een geheim plan om normaal te zijn… en dat werkt! Maar als ... lees meer meneer Eldijk van het Bestuur van Nette Mensen en Orde op Zaken erop uit is om de Grissels uit zijn stad te verjagen, beseft Anders wat écht belangrijk is.

€ 15,99