Naast onze fysieke gezondheid kan ook onze mentale gezondheid de nodige aandacht gebruiken in deze bijzondere tijden. Het is volgens het Rode Kruis belangrijk om voor rust en routine te zorgen. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je nu voor écht goede gewoontes en misschien nog wel belangrijker: hoe hou je de routines vol? Daar weten onze auteurs wel raad mee!

 

James Clear is oprichter van The Habits Academy en deed maar liefst drie jaar onderzoek naar gewoontes. De resultaten van zijn onderzoek, publiceerde hij in Elementaire gewoontes.

Bij CBS In the Morning gaf hij al een korte uitleg over de essentie van zijn boek:

 

Meer tips en het concrete vierstappenplan lees je in:

Elementaire gewoontes

Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.
Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes (ook wel 'Atomic Habits') biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen.
Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en ... lees meer neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

€ 21,99

 

Heb je het gevoel dat je meer zou kunnen halen uit je ochtendroutine? Dan kan Angelique Heijligers je helpen. Met haar ochtendritueel focus je je in 7 dagen, via 7 stappen en 7 levensvragen op jezelf en pak je het moment van een nieuw begin. Wat de zeven stappen zijn, lees je hier.

Morning Medicine

Een goede morgen is het begin van een goede dag

In 2017 maakte Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze ging wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat vertrouwd en dierbaar was, wat leidde tot momenten van eenzaamheid en soms ook heimwee. Dat alles bij elkaar bleek de trigger voor een sombere periode waarin ze opzag tegen het begin van een nieuwe dag. Om zichzelf daaruit te halen ontwikkelde ze een ochtendritueel, dat werkte als een medicijn. Het hielp Angélique om ... lees meer weer de lichte kant van het leven te zien en volop te genieten van het leven van haar droom.

Met het zevendaagse ochtendritueel van Morning Medicine is contact maken met jezelf het eerste wat je ’s ochtends doet. Vervolgens verbind je jezelf met de unieke waarden van de ochtend: met nieuwe ogen naar de wereld kijken, een heldere geest, hoop, een nieuw begin. Want zolang je zelf heel goed weet wie je bent en waar je met je leven naartoe wilt, blijf je verankerd met jouw eigen realiteit. Voordat je wordt meegetrokken in de waan van de dag, besteed je eerst tijd en aandacht aan jezelf, je lichaam en mindset en maak je contact met de natuur.

€ 20,00

 

David Allen is dé expert als het op productiviteit aankomt. Zijn Getting Things Done-methode helpt je niet alleen productiever te zijn met betrekking tot je werk, maar is ook zeer toepasbaar in het dagelijks leven. Je leest er meer over in zijn boeken of zijn website. (Er is overigens ook een zeer praktische editie voor jongeren vanaf 12 jaar beschikbaar.)

Getting Things Done Het werkboek

Ga aan de slag met het werkboek van Getting Things Done en zet theorie om in praktijk

In het boek Getting Things Done leerden we de ultieme methode om productiever te zijn. Het langverwachte bijbehorende werkboek gaat nog een stap verder. Het boek staat vol met checklists en voortgangsmeters om je op het juiste pad te houden. Ook mengt Allen inzichten en anekdotes van lezers op handige wijze met eigen verdiepingsmateriaal. De vele quotes, behapbare inzichten en aansporingen om direct aan de slag te gaan maken het werkboek de ideale aanvulling op de bestaande klassieker. Voor lezers die ... lees meer nieuw zijn in de wereld van productiviteitsmethoden is het boek heel goed los te gebruiken.

€ 20,99

Getting Things Done voor een nieuwe generatie

School, huiswerk, sport, vrienden, familie en natuurlijk social media: jongeren krijgen te maken met een ongelooflijke hoeveelheid ‘dingen’ die elke dag hun leven binnenkomen. Ze moeten leren omgaan met grotere verantwoordelijkheden, meer vrijheden en toenemende complexiteit.

In dit nieuwe boek geeft David Allen de principes en tools om effectieve gewoontes te ontwikkelen, waardoor de jongeren van nu werkelijk vooruitkomen en vol vertrouwen alles aan kunnen pakken wat op hun pad komt.

€ 25,99

 

Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo is voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan. In haar boek geeft ze lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Ben je benieuwd wat fans als Brené Brown, Oprah Winfrey en Cheryl Strayed van haar boek vinden? Je leest het hier.

Alles is uitvogelbaar

Voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan.
De miljoenen fans van Marie Forleo halen hun hart op: het langverwachte boek is eindelijk hier. Alles is uitvogelbaar geeft lezers de moed om, ondanks hun angsten, hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Het geloof in ons eigen kunnen staat daarbij centraal. Alles is uitvogelbaar maakt korte metten met disfunctionele overtuigingen en belemmerend gedrag. Forleo neemt je stap voor stap mee in de achtbaan van creativiteit, verandering en vooruitgang. Dit meesterwerk helpt je boven alles jouw innerlijke ... lees meer kracht aan te boren.

€ 20,99

 

Enneuh… als je deze tijd wil gebruiken om nog verder te reflecteren, kan je misschien ook eens kijken naar je alcoholgebruik of dat van je naasten? 😉

Succesvol minderen of stoppen met alcohol

Afhankelijkheid van alcohol begint al snel. Het is een fabeltje dat je iedere dag laveloos moet zijn om van een verslaving te spreken. In Succesvol minderen of stoppen met alcohol laat Michael Niclaus je op een andere manier naar alcohol kijken. Hij doet je nadenken over je drinkgedrag, doorprikt diverse mythes over alcohol en helpt je om minder of niet meer te drinken. Via eenvoudige oefeningen word je je bewust van de patronen die aan de basis liggen van problematisch drankgebruik. Stoppen met drinken gaat verder dan alcohol opgeven, de volgende stap is nuchter blijven. Ook hier besteedt de auteur ... lees meer uitgebreid aandacht aan vanuit zijn eigen ervaringen. De getuigenissen in het boek zijn ongetwijfeld voor velen herkenbaar.

Kies voor een beter leven door bewuster met alcohol om te gaan!

€ 22,99