De Indianapolis 500, kortweg Indy 500, hoort samen met de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco tot de beroemdste races uit de autosport. De 500 in Indy 500 slaat op het aantal mijlen dat moet gereden worden (805 kilometer) op een ovale baan van 2,5 mijl (ongeveer 4 kilometer). Er zijn nog wat andere specifieke eigenschappen voor het racen in Indianapolis. Zo moet het aantal deelnemers steeds exact 33 zijn, wordt de hymne Back Home in Indiana voor de start gretig gezongen en krijgt de winnaar geen champagne op het podium te drinken, maar … melk.

Kortom, de Indy 500 is zo mythisch dat de start van de nieuwe legendereeks rond autopiloot Michel Vaillant wel in Indianapolis moest plaatsvinden.

Het jaar is 1966 en gevestigde waarden zoals Dan Guerney en A.J. Foyt zijn de titelkandidaten, maar er zijn ook de jonge Britten, de ‘rookies’ Jacky Stewart en Graham Hill, en natuurlijk Steve Warson en Michel Vaillant. Het wordt een superspannende race, maar is het ook een eerlijke race? Want wat is de rol van de geheimzinnige vrouw Rhona die zich ingepraat heeft in het Team Vaillant?

1 De hel van Indianapolis

De 500 mijl van Indianapolis, editie 1966: een onvergetelijke race met een verpletterend spannende finale tussen Graham Hill en Jim Clark. De kampioenen leggen elkaar het vuur aan de schenen tot de uiteindelijke – maar betwiste – overwinning van Hill. Waarom bemoeien de officials zich met het aantal rondes dat Clark voor staat? Wat speelt er zich af achter de schermen van deze legendarische race? Michel Vaillant was erbij en onthult nu al zijn geheimen…

€ 17,99