In 2010 doorbreekt Mark Vangheluwe zijn zwijgen over het jarenlange misbruik door zijn ‘nonkel bisschop’. Met de bekendmaking van een van de grootste schandalen in de rooms-katholieke kerk ontketent hij een grote mediastorm die vandaag opnieuw in alle hevigheid opflakkert. In 2017 schreef hij  zijn verhaal neer in Brief aan de paus.

‘Ik moet je iets vertellen, maar onmacht en vooral schaamte houden me tegen. Ook twijfel en angst spelen me parten. Het is alsof ik nu pas bezit krijg over een stuk van mijn herinneringen en dit met jou wil delen. Vreemd na zoveel jaren.’

Het boek vind je hier:

Brief aan de Paus

Mark Vangheluwe besloot na jarenlang misbruik door zijn ‘nonkel bisschop’ het gevecht aan te gaan en het zwijgen te doorbreken. In 2010 ontketende hij met de bekendmaking van een van de grootste schandalen binnen de rooms-katholieke kerk een mediastorm die wereldwijd de pers haalde. Ondertussen leidt hij met zijn gezin een rustig bestaan in een uithoek van Vlaanderen, maar schaamte en angst blijven hem parten spelen. Tot het moment dat hij tot het inzicht komt dat hij over zijn eigen leven kan beslissen en daarvoor de vorm en de woorden vindt: een brief aan de paus.

Ik moet je ... lees meer iets vertellen, maar onmacht en vooral schaamte houden me tegen. Ook twijfel en angst spelen me parten. Het is alsof ik nu pas bezit krijg over een stuk van mijn herinneringen en dit met jou wil delen. Vreemd na zoveel jaren.

€ 22,99

‘Het verhaal van Vangheluwe valt op door zijn diepgang, zijn nuance en de rijkdom van zijn taal.’

‘De auteur treedt niet in detail, behalve in één expliciete scene. De aandacht gaat vooral naar de psychologische gevolgen van het misbruik.’

– de Volkskrant

‘Een fundamentele bijdrage aan het nog altijd zo dringend noodzakelijk debat.’ – Twentsche Courant