Hoeveel kun je als familie vergeven? Vraag me nog eens van Mary Beth Keane is een ontroerende roman over twee gezinnen die naast elkaar wonen in een voorstadje van New York. Over de band tussen hun kinderen, over een tragedie die vier decennia nagalmt, over de dagelijkse, maar bijzondere intimiteit binnen een huwelijk, en over de kracht van vergeven.

In onderstaande video vertelt Mary Beth Keane over haar roman.

Vraag me nog eens – Het verhaal

Francis Gleeson en Brian Stanhope, allebei net in dienst getreden bij de NYPD, komen naast elkaar te wonen buiten de grote stad. Wat er achter gesloten deuren gebeurt in beide huizen – de eenzaamheid van Francis’ vrouw Lena en de wankele geestelijke gezondheid van Brians vrouw Anne – weerhoudt hen van een warme band. Het zijn juist hun kinderen die vriendschap sluiten, totdat door een explosieve gebeurtenis alles op scherp komt te staan.

Vraag me nog eens is een zeer aangrijpend en louterend relaas over de levenslange vriendschap en liefde tussen de dochter van Francis en Lena, Katen, en de zoon van Brian en Anne, Peter. Alsof je naar een hedendaagse Romeo en Julia kijkt wanneer ze waren blijven leven. Kate en Peters liefdesverhaal wordt getekend door tederheid, grootmoedigheid en genade, ook al wordt die liefde op de proef gesteld door veranderde herinneringen en schimmen uit het verleden.

‘Een geweldige roman over de levenslange liefde en de vraag: wat is een goed geleefd leven?’ – The Daily Mail

‘Teder en geduldig, nooit te zoet en juist heel erg betrokken. Gracieus en volwassen. Een sterke, boeiende roman.’ – Kirkus Reviews

‘Een prachtige roman, barstensvol empathie.’ – Elle

‘Fantastisch! Vraag me nog eens is zowel kwellend als hoopvol, net als het leven zelf. Een must-read in dit tijdperk.’ – Lisa Taddeo, auteur van Drie vrouwen

Bron: AW Bruna, YouTube

Vraag me nog eens

De Gleesons en de Stanhopes komen naast elkaar te wonen als ze de stad uit trekken. Lena Gleeson voelt zich eenzaam en probeert vriendschap te sluiten met Anne Stanhope, een elegante, maar kille en onstabiele vrouw die met rust gelaten wil worden. Het is aan hun kinderen, Lena’s jongste dochter Kate en Annes enige zoon Peter, om de families bij elkaar te brengen. Maar hun vriendschap wordt danig op de proef gesteld door de tragedie die hun te wachten staat.

€ 24,99