Klaar voor een nieuw avontuur? Hieronder ontdek je de leukste meidenstrips! Doe de quiz en kom te weten welke meidenstrip het beste bij jou past!

♥ ONTDEK DE LEUKSTE MEIDENSTRIPS

Ga op avontuur met deze bende stripheldinnen! Maak kennis met Lotta, de grappigste, gekste en meest verstrooide meid uit stripland. ? Ontmoet Yasmina, een foodie die houdt van groen en gezond eten. ??‍? Verdwaal in het mysterieuze sprookje van de zusjes Duizendblad. ? Duik in de betoverende wereld van Nola’s muziekdoos. ? Wordt besties met Jessica en haar grappige, knorrige en knettergekke bff’s. ? Spring mee in het avontuur van drie hartsvriendinnen die hun leven al dansend doorbrengen. ? Volg de perikelen van twee sisters door dik en dun. ?

1 Net even anders

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

€ 7,50

1 Het geheim van de chef

Yasmina woont samen met haar vader, Omran, in een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen bewust omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een biologische maaltijd klaar, met lokale ingrediënten. Ook op school wil ze een revolutie ontketenen: Yasmina organiseert een petitie om een lesuur Frans te vervangen door een kookles, of een les in tuinieren. Al snel ziet ze in dat de andere jongeren vooral bezig zijn met zichzelf… Wanneer Omran wordt ontslagen bij TuttiFritti, ziet Yasmina dat als een uitgelezen kans om de hele wereld te ... lees meer laten kennismaken met lekker en gezond voedsel! Maar hoe maak je van de biologische keuken ook een sexy en hippe keuken?

€ 8,50

1 De droom van Sarah

Voor Moederdag willen de drie zusjes Grémillet hun moeder een fotoalbum geven. Wanneer ze de zolder doorzoeken, vinden ze een foto van hun moeder die zwanger poseert voor een erg speciale boom. Maar wie is de baby? Er klopt iets niet aan de foto! Welk mysterieus verleden heeft hun moeder altijd voor hun verzwegen? Met zijn virtuoze tekeningen brengt Alessandro Barbucci deze moderne familiekroniek tot leven. Achter de onthulling van een drama uit het verleden gaat de onvoorwaardelijke liefde schuil van een moeder voor haar dochters. Elk van de drie zusters heeft haar eigen karakter: Sarah, de autoritaire oudste, Cassiopeia, ... lees meer de kunstzinnige jongere zus, en Lucille, de jongste, die alleen met haar kat praat. De mooie stenen van de stad, de plantentuin, de weelderige vegetatie, de kleine marktjes… de lezer zal de betoverende wereld van Barbucci en Di Gregorio niet meer willen verlaten!

€ 9,99

1 Welkom in Pandoria

Nola wordt acht en krijgt van haar papa een sneeuwbol met muziek cadeau. Ze is dolblij met de bol, die nog van haar pas overleden mama is geweest. Maar binnenin zit Andrea opgesloten, een piepklein meisje dat haar hulp inroept. Nola wordt zelf ook klein, kruipt in de doos en ontdekt er een wonderbaarlijke wereld... Maar de tijd dringt: Mathilda, de mama van Andrea en haar broer Igor, is heel ziek… Wat is haar overkomen? Is ze vergiftigd? Zou er iets in het drinkwater zitten? Hun vrees wordt al snel bewaarheid. De kinderen ontfermen zich eerst over Mathilda en maken ... lees meer dan jacht op de gewetenloze vervuiler. Ze moeten snel zijn, vóór Nola weer naar haar eigen leven en wereld wordt teruggeroepen. Tenzij het allemaal maar een droom is… Of toch niet? 

€ 8,50

1 Wie heeft er gebeld?

Voor Jessica is er niets ter wereld zo belangrijk als haar BFF’s. En BFF’s die heeft ze in alle maten en vormen. Zo heeft ze jeugdvriendinnen, schoolvriendinnen, stapvriendinnen, vriendinnen die ze kent van bij de kapper,... Vriendinnen aan wie ze haar diepste geheimen toevertrouwt en vriendinnen die ze nog niet zou vertrouwen met haar kat. Word jij ook een vriendin van Jessica?

€ 8,50

1 Dance Academy – Deel 1

Julia, Lucy en Laila, drie hippe en vrolijke meiden, zijn niet alleen hartsvriendinnen. Ze delen ook dezelfde passie: dansen! Tussen de lessen klassiek en modern ballet door, vallen ze ook voor andere dansstijlen zoals hiphop. Of is het voor de moves van de knappe Kader, hun hiphopleraar? Terwijl de meisjes zich in het zweet werken voor de balletopvoering van Doornroosje, zwijmelen ze van Kader in de rol van ... Prince Charming! Tutus, ballerinas, een chagrijnige danslerares en een hippe hiphopleraar: de ingrediënten voor een gagstrip in boordevol girlpower.

€ 8,50

1 Een gezellige bende

Wendy is mijn grote sister. En dus ben ik de jongste. Mocht ik de keuze hebben gekregen, dan was ik liever de oudste geweest. Al was het maar om ook een klein zusje te hebben dat alles precies wil doen zoals ik en voortdurend probeert het hangslot van mijn dagboek te forceren. Ja, ik zou eigenlijk wel graag m’n eigen sister zijn... Mij als sister hebben... Het is vast geweldig! Fasten seatbelt, hier komen twee tornado’s op sokken! • dé ultieme jongemeidenhumorstrip • originele reeks van de Franse uitgever Bamboo, nu in het Nederlands bij Ballon Comics • paginagags over ... lees meer de hilarische toestanden (en soms tragische akkefietjes) in een gezellig gezinnetje met twee opgroeiende dochters

€ 8,50

 

♥ WELKE STRIPHELDIN PAST BIJ JOU?

♥ LEER LOTTA TEKENEN

♥ SORTEREN MET YASMINA