Stuart Heritage, auteur van de hilarische (auto)-biografie Mijn broer is een eikel, was in Amsterdam! En wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Ontmoet Stuart Heritage: journalist voor de Guardian, van London teruggekeerd naar zijn geboorteplaats Ashford. Boekenwurm. Fatsoenlijk, bedachtzaam, hardwerkend en aardig. Kortgezegd: een modelburger. De favoriete zoon. Zeer waarschijnlijk de onmiddellijk vergeten kandidaat in de halve finale van ‘The Great British Bake Off’.

Zijn jongere broer Pete is een heethoofd, balorig, eigenwijs op een agressieve manier. Iron man. Alfa man. Liefhebber van slechte films en worstelen. Zelfbenoemde ‘Koning van Ashford’, die zonder twijfel de Britse versie van ‘The Apprentice’ zou winnen. En ja, af en toe is hij een eikel.

Tijdens zijn bezoek in Amsterdam, vroegen wij Stuart het hemd van het lijf. En dit waren zijn (hilarische) antwoorden!

Waarom heb je dit boek geschreven?

Hoe is het om een broer als Pete te hebben?

Wat is je favoriete moment met je broer?

Wat vind Pete van je boek?

Wat vind je vader van het boek?

Wat als Pete eens een boek over jou schrijft?

Mijn broer is een eikel

Stuart Heritage

Stuart Heritage is journalist en schrijft voor de Guardian, Marie Claire, Vanity Fair, Elle, Cosmopolitan, Red, Time Out en de Radio Times. De door hem opgerichte celebrity nieuws site Hecklerspray werd door Metro uitgeroepen tot Beste Britse Blog en stond in de Observer Top 50 Most Powerful Blogs in the World.   foto auteur (c) Emily Holland