In Handopbouw met klei staan de oudste en traditioneelste manieren van pottenbakken centraal. Daarbij is geen draaischijf nodig. Alleen je handen, klei en een gezonde portie creativiteit!

Je begint met de basisvaardigheden: hoe je klei walkt, textuur aanbrengt en met mallen werkt. Vervolgens leer je hoe je keramiek op een professionele manier kunt afwerken door deze te decoreren, te glazuren en te bakken. En dan is het tijd om je nieuw opgedane kennis aan de praktijk te toetsen met projecten als koffiekoppen, borden, een theepot, een vaas, een kandelaar, een fruitschaal enz.

Handopbouw met klei staat vol duidelijke stap-voor-stapfoto’s en prachtige beelden die je zullen inspireren. Keramiste Lilly Maetzig begeleidt je door het hele boek met haar deskundige uitleg en praktische tips. Wedden dat je koffie of thee in je unieke, zelfgemaakte kop dubbel zo lekker smaakt?

  • Ontwerp je eigen collectie van 22 stijlvolle keramische voorwerpen
  • Heerlijk om met je handen in de klei te woelen, wonderlijk hoe een bolletje klei een unieke aardewerken kop wordt
  • Deze aardse bezigheid maakt je hoofd helemaal leeg

Bestel hier jouw exemplaar:

Handopbouw met klei

Ontwerp je eigen collectie van 22 stijlvolle keramische voorwerpen.   In Handopbouw met klei staan de oudste en traditioneelste manieren van pottenbakken centraal. Daarbij is geen draaischijf nodig. Je begint met de basisvaardigheden: hoe je klei walkt, textuur aanbrengt en met mallen werkt. Vervolgens leer je hoe je keramiek op een professionele manier kunt afwerken door deze te decoreren, te glazuren en te bakken. En dan is het tijd om je nieuw opgedane kennis aan de praktijk te toetsen met projecten als koffiekoppen, borden, een theepot, een kandelaar, een vaas, een fruitschaal enz.   Handopbouw met klei staat vol duidelijke ... lees meer stap-voor-stapfoto’s en prachtige beelden die je zullen inspireren. Keramiste Lilly Maetzig begeleidt je door het hele boek met haar deskundige uitleg en praktische tips. Wedden dat je koffie of thee in je unieke, zelfgemaakte kop dubbel zo lekker zal smaken?

€ 25,99