‘Ik ga er een boek over schrijven’, zeg ik.
‘O!’ zegt de oncologieverpleegkundige.
Ik weet zeker dat ze er ‘Leuk!’ achteraan denkt, maar dat zeg je natuurlijk niet over dit onderwerp.
Bijna iedereen heeft kanker’, zeg ik. ‘Zo gaat het heten.’
‘Heftig’, piept ze.
‘Wat is heftig?’ vraag ik.
‘De titel’, zegt ze.
‘Nee, hoor’, zeg ik. ‘Want het is zo.’
Ze klikklakt met haar pen en drukt haar bril terug omhoog op haar neus.
‘Ja’, zegt ze. ‘Ja, dat is wel zo, maar het is zo… direct.’
‘Als jij in een boekhandel bent en je ziet een boek liggen met de titel 
Bijna iedereen heeft kanker, wat doe je dan?’
Ze klikklakt nog een keer met haar pen. Irritant. Knippert met haar grote ogen achter de glazen die moeten worden schoongepoetst.
‘Ik zou het oppakken en even de achterkant lezen’, zegt ze. ‘Want het is zo. En ik zou benieuwd zijn waar het over gaat.’
‘Dus,’ zeg ik, ‘ik ga er een boek over schrijven.’

Bij ongeveer een op de drie Nederlanders wordt in de loop van het leven kanker vastgesteld. Iedereen krijgt dus vroeg of laat met kanker te maken. Als patiënt of als naaste van een patiënt. Kanker kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, ook bij kinderen. (Bron: umcutrecht.nl) In België krijgt ongeveer een op de drie mannen en een op de vier vrouwen kanker voor hun 75ste. (Bron: allesoverkanker.be)

Bijna iedereen heeft kanker is een bundel vol avonturen, neergeschreven door Saskia Maaskant. Verhalen met een onverwachte twist, een lach én een traan. En, vooruit, ook nog wat andere dingen die kanker misschien wel ietsje minder eng en vooral bespreekbaarder maken.

“Ontdek, samen met mij, hoe positief oncologiepatiënten kunnen zijn, dat je moet durven omdenken en vooral durven praten over dat k-woord en dat er nog heel veel is om van te genieten. Ook al ben jij, of is je vader, je buurvrouw, of je vriend, de zus van een vriendin, of een collega, ziek.” – Saskia Maaskant

Boordevol verhalen met een onverwachte twist, een lach en een traan, grappige woorden met een ‘k’, #positievekankerquotes en een ‘Wat ontzettend k voor je!’-kaart.

Bijna iedereen heeft kanker

‘Heftig’, piept ze. ‘Wat is heftig?’ vraag ik. ‘De titel’, zegt ze. ‘Nee, hoor’, zeg ik. ‘Want het is zo.’ Ze klikklakt met haar pen en drukt haar bril terug omhoog op haar neus. ‘Ja’, zegt ze. ‘Ja, dat is wel zo, maar het is zo… direct.’ ‘Als jij in een boekhandel bent en je ziet een boek liggen met de titel Bijna iedereen heeft kanker, wat doe je dan?’ Ze klikklakt nog een keer met haar pen. Irritant. Knippert met haar grote ogen achter de glazen die moeten worden schoongepoetst. ‘Ik zou het oppakken en even de achterkant lezen’, ... lees meer zegt ze. ‘Want het is zo.’   Bijna iedereen heeft kanker is een bundel vol avonturen. Verhalen met een onverwachte twist, een lach én een traan. En, vooruit, ook nog wat andere dingen die kanker misschien wel ietsje minder eng en vooral bespreekbaarder maken. De extraatjes met een ‘k’ maken dit boek tot een essentiële aanwinst voor de boekenkast (en misschien ook wel keukenkast).   MET GRATIS ‘Wat ontzettend k voor je!’-KAART   Saskia Maaskant (1981) is auteur, blogger en spreker. Haar vierde jeugdroman Meerminnen verdrinken niet (2020) werd genomineerd voor de Archeon Thea Beckmanprijs 2021. In juni 2021 kreeg ze de diagnose hodgkin.

€ 22,50

Saskia Maaskant

Saskia Maaskant (1981) auteur, blogger en spreker. Haar vierde jeugdroman Meerminnen verdrinken niet (2020) werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2021. In juni 2021 kreeg ze de diagnose hodgkin. Neem zeker ook een kijkje op haar website: www.saskiamaaskant.nl