Dankzij handige hulpstukken als de autostoel of wipper krijgen baby’s vandaag niet altijd genoeg beweging. Hey baby zet baby’s en hun ouders in beweging met 52 speel- en knuffeltips. En dat in een handige kalender, prettig geïllustreerd door Eva Mouton.

Hey baby

Baby’s bewegen te weinig. Dat verscheen vorig jaar nog in een onderzoek van UGent [1]. Hey Baby biedt ouders een kapstok om samen te bewegen met 52 speel- en knuffeltips in een handige kalender. De kalender biedt iedere week een nieuw spelletje aan. De spelletjes en situaties zijn herkenbaar, laagdrempelig en met zin voor humor: kruipen als een kikker, vliegen als een held en gewoon samen lui lijfje op lijf liggen in de zetel.

In samen bewegen zijn ‘samen’ en ‘bewegen’ even belangrijk. Even onverdeelde aandacht voor je baby hebben, dat is het beste cadeau dat je hem kan geven. De kalender heet ook niet toevallig Hey baby. Elk spelletje start met de aanspreking van je baby. Door oogcontact te maken, te vertellen wat je doet en te luisteren naar de lichaamstaal van je baby, groei je naar elkaar toe in een gelijkwaardige dialoog.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat geldt ook voor baby’s. De spelletjes in de kalender maken je baby vertrouwd met zijn lijfje en met de wereld en de mensen om zich heen. En een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen zijn de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen. Je geeft je baby dus een sterke start door met aandacht samen te knuffelen, spelen en bewegen. Hey Baby biedt alvast een jaar inspiratie.

[1] BRON: https://www.ugent.be/nl/actueel/baby-kind-zitten-veel-motorisch-ontwikkelen.htm

HEY BABY calendar HR 7

 

DE AUTEURS EN ILLUSTRATOR

Laura Van Bouchout pendelt tussen Leuven en Los Angeles. Na de succesvolle Nelson boekenreeks die kleuters en ouders kwalitatief laat samenspelen, waagt ze zich voor het eerst aan speeltips voor baby’s en ouders. “In het drukke leven van veel ouders is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om één op één met hun kind te spelen. Ik wil die samen-tijd stimuleren. Het fysieke contact is daarbij essentieel. Het brengt ouder en kind écht dichter bij elkaar”.

Monique Melotte is drie keer moeder en negen keer oma. Bewegen is haar leven. Ze gaf les aan toekomstige leerkrachten LO en orthopedagogie en heeft een toegewijde interesse en opleiding in de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne, meer specifiek voor baby’s. Die pedagogie is de rode draad in haar werk vandaag. Monique geeft workshops en trainingen zowel aan groepen ouders met baby’s als pedagogische bijscholingen. Monique testte alle spelletjes uitgebreid uit met gezinnen, onthaalouders en bewegingsspecialisten.

Eva Mouton zit al jaren stilletjes te tekenen in een hoekje. Gelukkig mag de wereld meekijken in dat hoekje. In 2009 studeerde ze af in de richting Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent. Sindsdien werkt ze als freelance-illustrator. Elke week maakt ze de getekende column Eva’s gedacht voor het weekblad van De Standaard.

WIN DE HEY BABY KALENDER

Standaard Uitgeverij geeft 3×1 exemplaar weg van de Hey Baby kalender.
Raad jij de eerste woorden van Hey Baby? Dan maak je kans op één van die drie exemplaren. Succes!

 

BEWEGINGSPEDAGOGIE

Hey Baby vertrekt vanuit de bewegingspedagogie van Veronica Sherborne. Volgens haar zijn een sterk bewustzijn van het eigen lichaam en van de anderen de basis om gezond op te groeien en een positief zelfbeeld op te bouwen.

HEY BABY WORKSHOPS
Monique Melotte geeft ook Hey Baby workshops, zowel voor professionals (opvoeders, verzorgers …) als groepen (groot)ouders met baby’s. Voor meer informatie en boekingen: moniquemelotte@gmail.com.

Volg Hey baby kalender!

Facebook: @heybabykalender
Instagram: @heybabykalender 

Hey Baby, van nul tot één jaar

Er wordt veel over gefluisterd, over beloofd, over gewaarschuwd. Maar slechts één ding is zeker: het eerste jaar met je baby wordt uniek. Deze kalender biedt elke week een brokje inspiratie om

- elkaar spelenderwijs te leren kennen,
- een hechte band op te bouwen vanaf de geboorte,
- je baby uit te dagen om te bewegen

Voor deze spelletjes heb je niet veel materiaal nodig. Gewoon vel op vel, oog in oog. En met zin voor humor. Zet deze kalender in de babykamer, neem hem mee op vakantie of toon hem aan de babysit. Prikkel je baby’s zintuigen en leer in alle chaos ... lees meer nog meer van elkaar genieten!

€ 22,50