Rover

Rover

Als piraat de zeven zeeën bevaren en een heuse schat vinden, welk meisje of welke jongen droomt daar niet van? Zo ook de negenjarige Rover, maar voor hem is er nog een grotere schat verloren gegaan dan alle muntstukken en juwelen van de hele wereld.

‘Sinds zijn moeder, een belangrijke zeilster, vertrokken is om de wereld rond te zeilen, woont Rover alleen met zijn vader. Er is een mysterie rond haar afwezigheid, met onuitgesproken verdriet dat door Rovers vader verborgen wordt gehouden…’ zo vertelt scenarist Jean-Baptiste Saurel. ‘Rovers moeder heeft de Brigantin achtergelaten, een oude boot die ligt te rotten in de haven en waarin Rover en zijn vrienden hun geheime kamp hebben opgezet. Als Rovers vader geld nodig heeft en ook verder wil met zijn leven, besluit hij de boot te verkopen. Dan begaat Rover een grote stommiteit: hij steelt de Brigantin en nodigt zijn vrienden Noisette, Dico en Yav uit voor een ongelooflijke schattenjacht.’

Een wonderlijke reeks over vriendschap en een piratenschat

Rover is een grappige en spannende reeks, maar ze is ook pakkend in de herkenbaarheid van de wereld van jongeren, hun vreugde, hun dromen, maar ook hun verdriet. Door het pure avontuur is het een fijne stripreeks voor jongeren, maar door wat er niet expliciet gezegd wordt, zullen ook ouderen mee kunnen genieten.

Copyright © 2024 Standaard Uitgeverij