Na lang wachten is het eindelijk zover: Strips.be is live! Op 23 mei werd het nieuwe platform voor digitale strips officieel voorgesteld en gelanceerd. Daarmee zetten we met Standaard Uitgeverij een belangrijke stap, misschien niet richting een ideale wereld maar toch minstens naar een digitale wereld!

Maar wat is dat nu juist?

Strips.be is een app waarin je onbeperkt strips kan lezen voor een vast bedrag per maand, net zoals bijvoorbeeld Netflix of Spotify. Een solo abonnement kost maar € 6.99/maand, dat is minder dan één strip! En als je het eerst gewoon eens wil proberen, dan kan je de app gewoon downloaden via de App Store of Play Store en enkele gratis albums uitproberen.

En hoe lees je dat dan?

Lezen kan op verschillende manieren. We hebben voor elk toestel de beste manier om te lezen als standaard ingesteld.
Op een smartphone is dat vakje per vakje in een eindeloze rij. Je tikt of swipet gewoon aan de zijkant van je scherm om naar het volgende prentje te gaan.
Op tablets hebben we de ‘tablet modus’ als standaard weergave. Dat is een automatische leesmodus, waarbij je zelf eigenlijk niet moet inzoomen. Wat er gebeurt, is dat er gestart wordt vanuit het eerste kadertje, en daarop wordt ingezoomd. Als je dan rechts tikt of swipet, ga je naar het volgende kader, en zo voort. Je ziet dus wel de omliggende kaders, maar niet noodzakelijk de hele pagina. Eigenlijk lees je (na de eerste strook van de eerste pagina) altijd centraal op het scherm. 
Dat is even wennen (als je de tablet horizontaal houdt went het veel sneller), maar eens je het door hebt hoe het werkt is het heel gemakkelijk. 
Lees je toch liever prentje per prentje zoals op de smartphone, kan je ook tijdens het lezen op het midden van het scherm tikken, en dan in het balkje bovenaan ‘tablet modus’ afzetten.

Jamaar, ik zie toch liever een volledige pagina

Geen probleem, dat kan ook. Daarvoor tik je op de drie puntjes naast de knop ‘album lezen’, en daar kies je om te lezen in de papieren weergave. Als je deze leeswijze als standaard wil instellen, dan kan je in het menu rechtsboven achter je profielafbeelding naar ‘voorkeuren’ gaan, en daar je leesvoorkeur aanpassen van digitaal naar papier. Elk album zal dan vanzelf in volledige pagina weergave geopend worden. 

Je ziet, er is voor iedereen een gepaste manier om te lezen!

Voor die prijs zal het aanbod wel beperkt zijn?

Niets is minder waar! Er zijn nu al bijna 80 reeksen beschikbaar, goed voor meer dan 2000 albums! Zowat elke gekende reeks vind je terug: De Kiekeboes, Suske en Wiske, Jommeke, Blake & Mortimer, Thorgal, F.C. De Kampioenen, Largo Winch, De Blauwbloezen, … teveel om op te noemen! En er komen er nog veel meer aan: we willen een 200-tal reeksen beschikbaar maken binnen de twee jaar. Voor een volledig overzicht verwijzen we graag naar https://strips.be/alle-reeksen/.

Overtuigd?

Genoeg uitleg, probeer het gewoon zelf! Download de app via de onderstaande knoppen, en probeer de gratis albums.