recept

Tournée Minérale – Mocktail 2

Zo, jij bent dus een van de dappere zielen die meedoet aan Tournée Minérale. Proficiat! Nu nog volhouden. Af en toe zal het wat moeilijker zijn om niet in de verleiding te komen, maar gelukkig komen wij je ter hulp met vier mocktailrecepten.

Het tweede weekend van Tournée Minérale is officieel achter de rug. Ondanks alle sociale gelegenheden hou je flink vol? Keep it up!

Natuurlijk hoef je geen hele maand alleen water of frisdrank te drinken. Dankzij Hilde Deweer en haar 100 Mocktails kan je inspiratie genoeg opdoen om jezelf te trakteren op een fancy schmancy drankje, zonder alcohol. Vandaag delen we een tweede receptje: ‘Just beet it’!

Just beet it

  • 150 g rode biet
  • 300 g veenbessen
  • cuberdonsiroop
  • ijsblokken

Werkwijze

  • Schil de rode bieten, snijd ze in stukjes en doe ze in de sapcentrifuge.
  • Doe de veenbessen in de sapcentrifuge.
  • Meet van beide sappen dezelfde hoeveelheid af, meng ze en voeg per 30 ml sap 1 ml cuberdonsiroop toe.
  • Meng goed.
  • Vul een glas voor de helft met ijsblokken en giet het mengsel erbij.

Tips

Werk af met cayennepeper en een paar druppels balsamicosiroop of met gebakken peperkoekblokjes op een prikker, afgewisseld met blokjes stilton. Houd je niet van cuberdons, gebruik dan honingsiroop. Wie geen sapcentrifuge of slowjuicer heeft, kan aan de slag met een blender en een fijne zeef.

 

Wil je nog meer inspiratie? Dan kan je hier terecht voor meer informatie over het boek:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief