Zo, jij bent dus een van de dappere zielen die meedoet aan Tournée Minérale. Proficiat! Nu nog volhouden. Af en toe zal het wat moeilijker zijn om niet in de verleiding te komen, maar gelukkig komen wij je ter hulp met vier mocktailrecepten.

Het tweede weekend van Tournée Minérale is officieel achter de rug. Ondanks alle sociale gelegenheden hou je flink vol? Keep it up!

Natuurlijk hoef je geen hele maand alleen water of frisdrank te drinken. Dankzij Hilde Deweer en haar 100 Mocktails kan je inspiratie genoeg opdoen om jezelf te trakteren op een fancy schmancy drankje, zonder alcohol. Vandaag delen we een tweede receptje: ‘Just beet it’!

Just beet it

  • 150 g rode biet
  • 300 g veenbessen
  • cuberdonsiroop
  • ijsblokken

Werkwijze

  • Schil de rode bieten, snijd ze in stukjes en doe ze in de sapcentrifuge.
  • Doe de veenbessen in de sapcentrifuge.
  • Meet van beide sappen dezelfde hoeveelheid af, meng ze en voeg per 30 ml sap 1 ml cuberdonsiroop toe.
  • Meng goed.
  • Vul een glas voor de helft met ijsblokken en giet het mengsel erbij.

Tips

Werk af met cayennepeper en een paar druppels balsamicosiroop of met gebakken peperkoekblokjes op een prikker, afgewisseld met blokjes stilton. Houd je niet van cuberdons, gebruik dan honingsiroop. Wie geen sapcentrifuge of slowjuicer heeft, kan aan de slag met een blender en een fijne zeef.

 

Wil je nog meer inspiratie? Dan kan je hier terecht voor meer informatie over het boek:

100 Mocktails

Mocktails, of alcoholvrije cocktails, zijn aan een revival toe: uit gezondheidsoverwegingen, om de bobs en de niet-drinkers zoals zwangere vrouwen een ruimer aanbod te geven, of gewoonweg omdat ze lekker zijn. Tegenwoordig is het trendy om de combinatie alcoholvrij én smaakvol in de picture te zetten en op een creatieve manier in te vullen: met verse groentesappen, zelfgemaakte limonades en siropen, onverwachte kruiden… Toch zijn de mocktails in dit boek gemaakt op basis van ingrediënten die courant verkrijgbaar zijn. Er is geen kennis van mixology vereist en er komen geen speciale technieken of benodigdheden aan te pas. In dit ... lees meer boek serveert Hilde Deweer, culinair redacteur en echte foodie, je 100 verrassende en originele mocktails, opgedeeld in de volgende rubrieken: sweet, sour, frozen, munch, veggie, bitter, spicy, creamy, hot stuff, beer, coffee en tea. Voor elk wat wils. Daarbovenop geeft ze je de recepten van 15 basissiropen en 5 limonades waarmee je ook zelf creatief aan de slag kunt.

€ 20,99

Hilde Deweer

Hilde Deweer is een levensgenieter pur sang. Lekker eten en drinken is haar passie, en ze staat daarvoor ook graag zelf achter het fornuis . ‘Gezondigen’ is een term die haar levensstijl typeert: gezond eten maar af en toe eens zondigen ... Hilde is geboren en getogen in Waregem en is altijd in de regio blijven wonen. Als kind zat ze steevast met haar neus tussen de boeken. Als tiener roerde ze al eens graag in de potten. En stilaan ontpopte ze zich tot een rasechte foodie. Kort na haar opleiding tot licentiaat-vertaler (Engels en Italiaans) in Antwerpen begon ze haar loopbaan bij Drukkerij-Uitgeverij Lannoo. Daarna liet ze zich verleiden tot een lang intermezzo bij sanitairgroothandel Van Marcke, maar finaal keerde ze terug naar haar eerste liefde: de wereld van het boek. Twaalf jaar lang was ze adjunct-uitgever van het lifestylefonds bij Uitgeverij Stichting Kunstboek. Ze maakte tientallen kookboeken, zowel met sterrenchefs als met hobbykoks en ze haalde de pers als samensteller van de bekende bierbijbel ‘Alle Belgische Bieren’ samen. Met andere woorden, ze is gepokt en gemazeld in het boekenvak. Recent ging ze ook aan de andere kant van de tafel zitten. ‘100 Mocktails – 0% alcohol, 100% smaak’ is haar eerste eigen ‘brouwsel’. Daarnaast werkt ze als lifestyle journaliste voor www.gezondheid.be en is ze culinair redactrice. Hilde is getrouwd met Jean-Marie, heeft twee volwassen kinderen, Marie en Guillaume, en is oma van Gaspard.