Een verdwenen dochter. Een wanhopige moeder. Een nacht waarin alles verandert. Dochter in Frankrijk is een hartverscheurend verhaal over verlies en eeuwig liefde. Carol Drinkwater vertelt over de inspiratie voor haar nieuwste boek!

2015. Sinds haar dochter vier jaar geleden is weggelopen, leeft fotografe Kurtiz Ross in een zelfgekozen isolement, met als enige gezelschap haar camera. Ze geeft zichzelf de schuld van Lizzies verdwijning, en heeft de hoop opgegeven. Totdat er een bericht komt: Lizzie is in Parijs.

1947. De Engelse Charlie leidt na de oorlog in Parijs een eenzaam bestaan. Terugkeren is geen optie, hij is bang om opgepakt te worden als deserteur. Dan ontmoet hij de jonge Marguerite, zij is vastbesloten om het te gaan maken als actrice. Samen vertrekt het stel naar Zuid-Frankrijk, waar Marguerite hoopt op een auditie in Cannes.

2015. Tot haar verbijstering belandt Kurtiz in Parijs in een ongekende situatie van chaos en paniek. Te midden van alle chaos biedt een onbekende dame Kurtiz hulp. Geen van beiden kan voorspellen wat de nacht hun zal brengen. Maar de vriendschap van de oude vrouw, en haar verhaal over haar liefde en verlies in de naoorlogse Provence, zorgen voor een sprankje hoop – en voor een onverwachte band, een nieuw begin…

In de video vertelt Carol Drinkwater onder andere over wat de terroristische aanslagen in Parijs met Dochter in Frankrijk te maken hebben, welke thema’s centraal staan en hoe belangrijk haar moeder is geweest voor het schrijfproces.

Bron: B Hulley, YouTube

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Carol Drinkwater? Bestel het boek dan hier.

[Video] Carol Drinkwater vertelt over ‘Dochter in Frankrijk’

Carol Drinkwater

Carol Drinkwater werd bekend door haar rol als Helen Herriot in de BBC-serie James Herriot. Als schrijfster kreeg ze wereldwijd succes met haar memoires over de olijfgaard waar ze samen met haar man in Zuid-Frankrijk woont. Na drie korte (E-book only) romans die in de VS en Groot-Brittannië op nummer 1 terechtkwamen, was De vergeten zomer haar eerste volledige roman die overal als papieren boek verscheen. Auteursfoto © David Levenson