Lees jij graag over het (Britse) koningshuis? Ben jij fan van de boeken van Santa Montefiore? Dan is De tweede vrouw ook zeker iets voor jou! Gill Paul vertelt over haar nieuwste roman.

Twee vrouwen die het koningshuis op de proef stellen. Gescheiden door de tijd. Verbonden door een geheim…

  1. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten Mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijk verraad.
  2. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragisch onderbroken wanneer de auto voor hen crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simpson, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte…

In de video vertelt Gill Paul onder andere over de overeenkomsten tussen prinses Diana en Wallis Simpson, over het plot van De tweede vrouw en hoe ze haar historische romans zo echt mogelijk maakt. Laat je inspireren!

Bron: TripFiction #literarywanderlust, YouTube

Kan je niet wachten om te beginnen met lezen? De eerste twee hoofdstukken lees je hier!

[Video] Gill Paul vertelt over ‘De tweede vrouw’

Twee vrouwen die het Britse koningshuis verdeelden

In De tweede vrouw volgen we twee vrouwen die het Britse koningshuis verdeelden: Mary Kirk raakt bevriend met Wallis Warfield (later Wallis Simpson) en Rachel maakt het dodelijke ongeluk van prinses Diana van dichtbij mee. Gescheiden door de tijd. Verbonden door een geheim... Laat je alvast meeslepen in de eerste twee hoofdstukken! Mary Kirk zat…

Gill Paul

Gill Paul schrijft naast fictie ook historische non-fictie. Ze groeide op in Glasgow en studeerde daar geneeskunde, Engelse literatuur en geschiedenis. Hierna verhuisde ze naar Londen om in het uitgeversvak te gaan werken. Ze heeft haar eigen productiebedrijf en werkt daarnaast als redacteur.
foto auteur (c) Christina Jansen