nieuws

Willy Linthout schrijft het verlies van zijn zoon van zich af in ‘Jaren van de olifant’

0

In 2004 benam Sam, de zoon en zielsverwant van Willy Linthout, zich van het leven. Hij was amper 21 jaar. De Urbanus-tekenaar besloot er een striproman over te maken. Jaren van de olifant was een doorslaand commercieel succes met alleen maar positieve, warme commentaren. De striproman krijgt nu een gloednieuwe editie met 40 extra pagina’s.

Karel heeft een lieve vrouw, vast werk en een schat van een zoon, Wannes. Tot op een dag de politie bij hem aanbelt. Wannes is van het dak van een flatgebouw gesprongen. Na de zelfdoding van zijn zoon staat Karels wereld op zijn kop. Hij vlucht in verzinsels, dagdromen en nachtmerries. Wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen.

De bekroonde autobiografische striproman Jaren van de olifant krijgt nu een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie (uitgegeven met productiesteun van Literatuur Vlaanderen).

Willy Linthout slaagt er op onnavolgbare wijze in een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden voorkomt in zo’n subtiel evenwicht.

In het achtergronddossier gaat Wouter Porteman in gesprek met Willy Linthout, bijgestaan door zijn therapeute Isabelle Demets.

Willy Linthout komt op woensdag 30 november in Museum Dr. Guislain vertellen over zijn boek en gaat in gesprek met rouwtherapeute en auteur Lore Vonck. VRT-journaliste Marjan Temmerman is het luisterend oor en stelt de juiste vragen.
 
Standaard Uitgeverij, Davidsfonds en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding nodigen u graag uit op dit panelgesprek. De toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven via strips@standaarduitgeverij.be.

Meer info?

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief