Yasmina is een nieuwe stripheldin. Ze is 11 jaar en woont samen met haar vader, Omran, in een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen goed omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een gezonde maaltijd klaar, met lokale ingrediënten. Ook op school wil Yasmina actie ondernemen! Ze moet vijftig handtekeningen verzamelen om een les wiskunde te vervangen door een les koken of tuinieren. Yasmina laat jou kennis maken met gezond eten!

Lesmateriaal basisonderwijs: het geheim van groen en gezond eten.

Yasmina vertelt waarom we moeten eten, toont hoe de voedings-en bewegingsdriehoek eruit ziet en laat zien waaruit een gezond ontbijt, lunch en avondmaal bestaat. Met leuke opdrachten en diploma!

Lesmateriaal secundair onderwijs: ecologie met Yasmina.

Yasmina vertelt over ecologie, bio pesticiden, GGO’s, vegetarische vegans, plukken in het wild en lokaal voedsel volgens de seizoenen.

1 Het geheim van de Chef

De 11-jarige Yasmina woont samen met haar papa in een klein appartementje in de stad. Met zijn baantje in de frituur verdient papa maar net genoeg om de huur en de rekeningen te betalen. Geld voor eten is er niet. Gelukkig is Yasmina een vindingrijke foodie. Ze plukt kruiden in het wild en krijgt elke dag verse groenten toegestopt van haar vrienden van de volkstuintjes. Komt ze nog iets te kort? Dan leent ze het wel van de excentrieke bovenbuurvrouw. Met dat alles tovert ze elke avond een vijfsterrenmaaltijd op tafel. Maar dan moeten de volkstuinen plaatsmaken voor een experimenteel ... lees meer aardappelveld. De man achter het project wil een monopolie op de voedingsmarkt met zijn producten op basis van aardappelen. Daarvoor ontwikkelde hij een nieuw soort aardappel die de mensen gek maakt… Voor Yasmina is dit slecht nieuws. Zonder verse groenten wordt het elke dag moeilijker om eten op tafel te krijgen. Er zit maar een ding op: het probleem met wortel en al uitroeien.

€ 8,50

2 Honger als een konijn!

Door haar geestdrift en passie is Yasmina erin geslaagd van koken en tuinieren verplichte vakken te maken op school. De lessen zelf lopen echter niet van een leien dakje, mevrouw Beulings houdt er heel andere ideeën over koken op na, en Cyriel heeft het niet makkelijk om de leerlingen tijdens de les tuinieren in de hand te houden. Maar Yasmina laat zich niet zomaar kisten, koken en tuinieren gaan voor haar namelijk hand in hand, zelfs al bedreigen konijnen de tuin van Eden… Yasmina heeft voor alles een inventieve oplossing.

€ 8,50

3 Het bloembardement

Amaryllis, wetenschapper en buur van Yasmina, heeft een manier gevonden om planten in recordtijd te laten groeien. Dat zou een manier kunnen zijn om de klimaatverandering en de erosie van onze ecosystemen tegen te gaan. Ondertussen hebben Yasmina, Robin en Lenny zich gewaagd aan een soort ecologische guerrillaoorlog. Ze gooien overal zaadbommen rond om hun stedelijke omgeving groener te maken. Maar niet iedereen in de groep heeft het geduld om te wachten tot de zaden op natuurlijke wijze ontkiemen. Zou het proces versneld kunnen worden door de zaadbommen te koppelen aan Amaryllis uitvinding?

€ 8,50