Van 27 juli tot 6 augustus 2022 is het opnieuw Theater aan Zee. Behalve theatervoorstellingen kan je er ook enkele van onze auteurs vinden, op boekvoorstellingen, leesclubs en debatten. 

Hieronder vind je een overzichtje van de boeken en auteurs die aanwezig zullen zijn. Het volledige programma kan je hier vinden.

Wim Opbrouck met Het lied van de bultrug

30 juli, 11u

Acteur, kunstenaar en schrijver Wim Opbrouck stelt op Theater aan Zee zijn debuut Het lied van de bultrug voor, een prentenboek voor jong en oud over eenzaamheid en verbinding, uit het perspectief van een bultrug.

Bovendien staat hij op het festival met de voorstelling ‘Ik ben de walvis’, een theatraal concert dat je meeneemt naar de onpeilbare dieptes van de zee.

Meer info en tickets vind je hier.

Het lied van de bultrug

Een betoverend boek over eenzaamheid en verbinding.   Soepel glijdt de pokdalige bultrug door de wateren. Zijn prachtige gezang wordt gehoord, want ergens, in de oneindigheid van de zee, zwemt zijn geliefde. Maar de bultrug weet ook dat de bodem van de oceaan zal blijven trekken, dat op een dag die stille diepte weer naar hem zal lonken. En dat het dan moeilijk zal zijn om koers te houden.   'Dit boek licht een tipje van de sluier over hoe we het gejammer, gejuich en gekreun van deze oceaanreus kunnen begrijpen.' - Jan Haelters (walvisexpert)

€ 24,99

Chris De Stoop met Hemelrijk

boekvoorstelling: 2 augustus, 11u

Leesclub: 3 augustus, 9u

Hemelrijk van Chris De Stoop is ook aanwezig op Theater aan Zee. In dit boek vertelt Chris De Stoop het onthutsende verhaal van een woonzorgcentrum dat catastrofaal door coronabesmettingen getroffen werd.

Voor Hemelrijk wordt er een boekvoorstelling en een leesclub georganiseerd.

Meer info en tickets vind je hier.

Hemelrijk

In Hemelrijk vertelt Chris de Stoop het onthutsende verhaal van een zorgcentrum dat, na het bezoek van een sinterklaas, catastrofaal door coronabesmettingen getroffen wordt.

In het hart van de Kempen, op de hei, breekt een helse tijd aan wanneer een zorgcentrum na het bezoek van de goede sint getroffen wordt door corona. De sint, mantelzorger voor zijn oude moeder, wordt als ‘superverspreider’ bestempeld en is een moment lang wereldnieuws.
Honderden verzorgingstehuizen kampten met grote uitbraken, duizenden bejaarden stierven als vliegen, maar dit waargebeurde verhaal van een mantelzorger roept nu indringende vragen op over wat er echt gaande was. Hoe ... lees meer is het als je goed wilt doen maar kwaad aanricht? Wat is de nasleep van schuld en schaamte? Waarom is de ene mens minder mens dan de andere?
Chris de Stoop, zelf jarenlang mantelzorger, met ook een coronadode onder zijn naasten, brengt een ingetogen kroniek van het drama, vermengd met zijn eigen familie-ervaringen. Een persoonlijk, ontroerend portret van binnenuit.

€ 21,99

Els Heene in ‘Uitgesproken: Psychisch welzijn’

3 augustus, 15u

Psychotherapeut Els Heene, auteur van Binnenin beginnen, is een van de sprekers tijdens het debat over psychisch welzijn. De bedoeling van dit debat is om zichtbaarheid te geven aan het onzichtbare.

In Binnenin beginnen neemt Els Heene je mee achter de schermen van haar praktijk en vertelt ze waargebeurde verhalen over wat therapie met je doet.

Meer info en tickets vind je hier.

Binnenin beginnen

Niemand ervaart alleen de opgewekte kanten van het leven. We krijgen allen onvermijdelijk te maken met angst, teleurstelling, verlies, ouder worden, eenzaamheid, keuzestress, uitputting, somberheid of betekenisloosheid. Als de onderliggende innerlijke strijd te heftig wordt, kan therapie helpen.   Maar wat betekent dat, verandering met behulp van therapie? In dit boek neemt psychotherapeute Els Heene ons mee achter de schermen van haar praktijk. Via schaamteloos eerlijk weergegeven gesprekken met cliënten over zaken die elders onbespreekbaar of toegedekt waren, brengt ze verhalen als spiegels die doen nadenken over het leven, de liefde en de dood, altijd met humor als tegenwicht.

€ 22,99

Elvis Peeters met Wat alleen wij weten

29 juli, 11u

Ook schrijversduo Elvis Peeters stellen hun meest recente roman voor op Theater aan Zee. Wat alleen wij weten is een novelle over een broer en een zus. Het zusje is ongeneeslijk ziek. Samen bouwen ze een wereld van verhalen om het naderende afscheid draaglijk te maken.

Meer info en tickets vind je hier.

Wat alleen wij weten

Een broer en een zus. Het zusje is ongeneeslijk ziek. De uitkomst ligt vast, dat beseffen ze allebei. Samen bouwen ze een wereld van verhalen om het naderende afscheid draaglijk te maken. Want ‘verhalen zijn voor de geest wat adem is voor de longen’. Zij alleen weten van een vogel, die hen over de dood zal helpen. Hopen ze, begrijpen ze. Waar de woorden stoppen, nemen beelden het over. Het is geen einde, het is troost.   Wat alleen wij weten is een fijnzinnige vertelling over liefde, afscheid en de veerkracht van jonge mensen, die laat zien dat verbeelding en ... lees meer verhalen van levensbelang zijn.   Met tekeningen van Charlotte Peys.

€ 15,00

Jeroen Olyslaegers met Wil

29 juli, 15u

Jeroen Olyslaegers gaat in gesprek met Tom Lanoye. Beiden schreven een boek dat zich afspeelt in dezelfde periode: Wil van Jeroen Olyslaegers speelt zich af tijdens WO II in Antwerpen, en De draaischijf van Tom Lanoye voor, tijdens en na de oorlog.

Van Wil verschijnt volgend jaar tevens een verfilming, waarvan de opnames nu bezig zijn.

Meer info en tickets vind je hier.

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99