Ontdek de authentieke en vernieuwende Joodse keuken van Chef Tulli Padwa tijdens Antwerpen Proeft van 9 tot en met 12 mei. Chef Tulli zal aanwezig zijn met zijn eigen stand waar hij zijn culinaire kunsten deelt. Mis zijn live kookdemonstratie en proeverij niet op donderdag 9 mei om 19:00 op de ATAG Live Stage, waar hij een traditionele Tsjolent met kishke zal bereiden.

Kan je niet aanwezig zijn bij Antwerpen Proeft? Geen zorgen! Je kan nog steeds de rijke smaken en verhalen van Chef Tulli ervaren door zijn boek “Geshmak! Chef Tulli’s Joodse recepten en tradities” te kopen. Dit prachtige boek biedt een diepe duik in de Joodse culinaire tradities vermengd met moderne invloeden. Bestel uw exemplaar hieronder:

Geshmak! Chef Tulli’s Joodse recepten en tradities

Het eerste boek van chef Tulli Padwa is meteen een klassieker die niet mag ontbreken op de boekenplank van echte foodies.   Met zijn innemende persoonlijkheid en Joodse humor neemt Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht in zijn ultraorthodoxe gemeenschap in Antwerpen. Lees Geshmak! op de sofa en ontdek een boeiende cultuur waar koken en familie centraal staan, of neem het boek mee in de keuken en leer authentieke bagels bakken, een fotogenieke challe vlechten of een pot gezellige tsjolent maken. Tulli’s recepten versmelten koosjere tradities met moderne invloeden voor bereidingen die ook jou ontzettend zullen smaken.

€ 30,00

Tulli Padwa

Tulli Padwa (58), beter bekend als Chef Tulli, groeide op in een ultraorthodox Joods gezin in Londen, zonder tv of radio. Van kleins af aan kookte hij ontzettend graag, maar hij dacht lange tijd niet aan een carrière als kok. In de ultraorthodoxe gemeenschap staan vrouwen namelijk in de keuken. Het keerpunt kwam toen een vriend hem meenam naar een koksopleiding in Antwerpen. Hij leerde er hedendaagse technieken kennen die hij nu naadloos combineert met zijn orthodoxe achtergrond. Sinds Shalom Allemaal! is hij niet alleen wereldberoemd in Vlaanderen, hij verbrijzelt in z’n eentje alle clichés over orthodoxe Joden: de innemende chef-kok is gescheiden, grapt en grolt erop los en rookt weleens een sigaret. Geshmak! is zijn debuut waar hij 50 recepten voorstelt, waarvan hij hoopt dat ze bij iedereen vaker op tafel zullen komen.