Op 22 maart ontving Ish Ait Hamou, auteur van o.a. Cécile & De tocht van Kareem (2021) en De theorie van de 1 of 2 (2023), een eredoctoraat van de Universiteit Gent. Dit is een bijzonder eerbetoon dat uitgereikt wordt voor uitzonderlijke, wetenschappelijke of maatschappelijke verdiensten.

Ish Ait Hamou’s talent ligt in het vertellen van verhalen over zijn niet zo makkelijke zoektocht naar het vormen van een identiteit in een complexe samenleving. Hij weet hiermee een groot en jong publiek te bereiken.

Tijdens deze bijzondere gelegenheid sprak Ish de zaal toe met een mooie speech over wat woorden voor hem betekenen. Hieronder vind je enkele mooie citaten:

Vandaag heeft me doen nadenken over waarom ik doe wat ik doe, waarom ik schrijf wat ik schrijf.

Woorden waren het begin van licht, het begin van ontdekking, het begin van groei.

Ik besefte plots, op latere leeftijd, dat woorden belangrijker waren dan ik zelf dacht. Ze waren er niet alleen om mezelf te ontdekken maar steeds meer om mezelf te beschermen.