Joepie, het is weer jeugdboekenmaand! Dit jaar staat die in het teken van sport & spel. Want lezen, dat is sporten en spelen met je hoofd.

Hieronder zetten wij alvast onze frisse en fruitige oogst kinderboeken voor jullie op een rijtje. Hoor de eerste zachte lentebries waaien: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 5 maart verkrijgbaar:

De club van Zeven – Goed gedaan!

De Club van Zeven is een geheime club van zeven kinderen die samenkomen om mysteries te ontrafelen, goede daden te verrichten of gewoon om lol te trappen!   De Club van Zeven heeft een nieuwe ontmoetingsplek: een stoere, zelfgebouwde boomhut midden in het bos! Maar al snel blijkt dat iemand anders er ook gebruik van maakt. De Zeven zijn er niet blij mee, tot ze erachter komen dat de indringer in gevaar is en hun hulp nodig heeft. Kunnen ze hem uit de brand helpen?

€ 15,99

Er zit een kuiken in je boek

Piep piep! Een klein kuikentje kwam net uit haar ei gekropen en zit in je boek! Maar ze is nog op zoek naar haar broertje. Duw, trek en speel met de interactieve elementen in dit boek om het kleine kuikentje te helpen met haar avontuurlijke zoektocht.

€ 11,99

Hallo baby: Huisdieren

Weet je al welk geluid een kitten maakt? En een puppy? In dit boek verstoppen zich allerlei schattige babydiertjes. Kom jij ze allemaal aaien?

€ 5,99

Hallo baby: Boerderijdieren

Weet je al welk geluid het veulentje maakt? En het ezeltje? In dit boek verstoppen zich allerlei schattige babydiertjes. Kom jij alle boerderijdieren aaien?

€ 5,99

Knutselboek met schaartje: Dieren

Leuk knutselboek voor 3-jarigen die fan zijn van dieren! De 8 knutselwerkjes zijn gemaakt op maat van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. De schaar bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken. Je hebt alleen nog een beetje lijm nodig om de knutselwerkjes tot een goed einde te brengen. Voor uren knutselplezier!

€ 9,99

Knutselboek met schaartje: Eenhoorns

Leuk knutselboek voor 4-jarigen die fan zijn van eenhoorns! De 8 knutselwerkjes zijn gemaakt op maat van jonge kinderen en de verschillende stappen zijn makkelijk te volgen. De schaar bevat een veer om het knippen te vergemakkelijken.  Je hebt alleen nog een beetje lijm nodig om de knutselwerkjes tot een goed einde te brengen. Voor uren knutselplezier!

€ 9,99

100 dingen om te kleuren: boerderij

Haal je kleurpotloodjes maar boven, want in dit boek vind je wel 100 dingen om te kleuren met het thema boerderij. Dankzij het dik papier kun je ook kleuren met wasco's, viltstiften en waterverf. Veel kleurplezier!

€ 5,99

100 dingen om te kleuren: voertuigen

Haal je kleurpotloodjes maar boven, want in dit boek vind je wel 100 dingen om te kleuren met het thema voertuigen. Dankzij het dik papier kun je ook kleuren met wasco's, viltstiften en waterverf. Veel kleurplezier!

€ 5,99

Zeemeerminnen: Spelletjesblok

Ben jij ook zo gek op zeemeerminnen? Sla dan dit boek open! Je vindt er allerlei leuke spelletjes in terug: zoek de verschillen, verbind de stippen, zoek de ontbrekende puzzelstukjes en nog veel meer.

€ 5,99

Zeemeerminnen: Verhalenplakboek: De magische regenboogparel

Sophie en Ellis zijn twee zeemeerminnen. Samen met hun vriendje Oscar de clownvis bewonderen ze de schelp die Sophie heeft gekregen voor haar verjaardag. Even later valt de schelp in een diepe, donkere afgrond. Hoe zullen ze de schelp terughalen? Lees samen met je kindje het verhaal en vervolledig het door de stickers op de juiste plaats te plakken. Een interactief boek dat de taalontwikkeling stimuleert en dat samen lezen mogelijk maakt. Voor veel zoek-, plak- en leesplezier!

€ 5,99

Dino’s houden van knuffelen

Hoe zouden dinosaurussen toch knuffelen, met hun enorm lange nekken, stekelige koppen en puntige ruggen? Nieuwe aflevering uit deze interactieve serie babyboekjes.   Sla de grappig gevormde bladzijden om en je komt erachter hoe dinosaurussen knuffelen.   Met stevige bladzijden, mooie illustraties en een lief, grappig verhaaltje: dit boek is perfect om samen met je kleintje te lezen.

€ 9,99

Geluiden van de seizoenen

De eerste zingende vogels in de lente of de zoemende bijen en galopperende paarden in een zomerse wei: tien fijne geluiden brengen de natuur in elk seizoen tot leven.   Elk jaargetijde wordt afgebeeld met een natuurillustratie waarop van alles te zien is, met bijbehorende rustgevende geluiden.   Met aan-uitschakelaar achter op het boek.

€ 15,99

Babydieren

Een lief, uitnodigend boekje over babydieren van over de hele wereld. Zie ze rollen, wankelen, dartelen en met hun ouders meeliften. Met eenvoudige tekst en heel veel gedetailleerde illustraties om de stickers op te plakken.   Maak kennis met nestjes kittens, biggetjes en puppy’s, piepkleine slangen, schildpadden, pasgeboren luiaards en aapjes: in dit boek komen boerderij-, bos-, pool- en jungledieren aan bod, en dieren uit de Afrikaanse savanne en Australië.   Een leuke, interactieve manier om meer te leren over de natuur.

€ 7,99

Waarom ben ik (soms) boos?

Lief boek dat zorgvuldig is samengesteld en prachtig is geïllustreerd, voor kinderen, ouders en verzorgers. Met herkenbare scenario’s en personages die uitleggen waarom je soms boos wordt, wat het betekent en hoe je ermee om kunt gaan.   Perfect boek om kinderen actief te laten deelnemen aan het onderzoek naar waar hun emoties vandaan komen.   Met advies van kinderpsycholoog Dr Sasha Lillie Lyons.

€ 11,99

De verdwenen eenhoorn

Een nieuwe, spannende serie raadselavonturen, waarin een grappig, onderhoudend verhaal wordt doorspekt met puzzels die opgelost moeten worden. Reis terug in de tijd, naar de Middeleeuwen, met Ella en haar nieuwe vriend Max en help ze bij het oplossen van de raadsels. Als de eenhoorn is gevonden, komt alles toch nog goed.   Elk boek bevat ruim twintig raadsels om op te lossen, die de helden helpen bij hun zoektocht.   Achter in het boek staan hints die kunnen helpen bij het oplossen van de puzzels, waarna ook alle antwoorden worden gegeven.

€ 12,99

Over vluchtelingen

Met eenvoudige, directe vragen, inzichtelijke, medelevende antwoorden en fantastische illustraties van de Oekraïense kunstenaar Oksana Drachkovska legt dit boek uit hoe het is om een vluchteling te zijn: van het ontsnappen aan gevaar en het ondernemen van een gevaarlijke reis tot het aanvragen van asiel en de problemen die komen kijken bij het vinden van een nieuw ‘thuis’.   Geschreven in overleg met de Refugee Council, aan de hand van gesprekken met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Bosnië en Oekraïne.   De toon van de tekst en illustraties is zorgvuldig gekozen en het boek is geschikt voor jonge kinderen. Een nuttig ... lees meer en educatief hulpmiddel voor thuis en op school.

€ 13,99

Vanaf 6 maart verkrijgbaar:

F.C. De Kampioenen: Gigagek moppenboek

Lach je gek met de meer dan 800 moppen en raadsels over je favoriete Kampioenen.

€ 13,99

Ommouw me

Trek me aan!
Hoe vind je me staan? Wie wijdt er nou poëzie aan kleren? 
Ted van Lieshout doet het.
In Ommouw me staan gedichten, in beeld en taal, waarin hij probeert betekenis te geven aan hoe belangrijk kleren voor ons zijn. En wij voor onze kleren. Voor zijn werk kreeg Ted van Lieshout onder meer de Woutertje Pieterse-prijs, de Gouden en negen Zilveren Griffels en voor zijn gehele oeuvre de Theo Thijssen-prijs.
‘Goede poëzie schrijven, dat kan Van Lieshout als geen ander. Onbegrijpelijk goed.’
***** - NRC

‘Van de bovenste plank.’
***** - De Standaard

€ 19,99

Welk seizoen is het, Kikker?

Op een ochtend wordt Kikker wakker en hij merkt meteen dat er iets veranderd is. De zon schijnt en het is niet meer zo koud. Hij voelt lentekriebels! Kikker en zijn vriendjes zijn het hele jaar buiten.
Lente, zomer, herfst en winter, elk seizoen is fijn! Ontdek de seizoenen met Kikker! Ook in de serie Kikker leert: Kikker leert vormen • Hoe voel je je, Kikker? • Kikker leert tellen

€ 12,99

De kleine lord

De Graaf keek op. Wat Cedric zag was een lange oude man met warrig wit haar, ruige wenkbrauwen en een neus als de snavel van een adelaar tussen diepe, felle ogen. Wat de Graaf zag was een kleine jongen die hem met een vriendschappelijke blik aankeek. Een straatarme jongen ontdekt dat hij de enige erfgenaam is van een graaf: zijn grootvader, die hij nog nooit heeft ontmoet. Cedric wordt steenrijk, maar daarvoor moet hij alles achter zich laten wat hem vertrouwd is: zijn moeder, zijn vrienden, zelfs zijn land… Hij moet helemaal alleen bij zijn knorrige, oude opa gaan wonen. Als iemand zijn hart kan ontdooien, dan is het Cedric, de kleine ... lees meer lord. Maar dan maakt iemand anders aanspraak op de erfenis… Een tijdloos en hartverwarmend verhaal voor alle leeftijden van de auteur van De geheime tuin.  Met prachtige illustraties van Djenné Fila.

€ 21,99

Mystery Guest

Pip: ‘Wat heb ik gedaan?’
Cody: ‘Ík heb haar vermoord.’
Norah: ‘Ze moest dood.’

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie zat er achter dat mysterieuze masker? Wie is de mystery guest? Meesterlijk speelt Maren Stoffels met perspectieven en motieven, zoals alleen zij dat kan – met een moorddadig spannende pageturner als resultaat.

€ 15,99

Mijn vrolijke vriendenboek

Verzamel al je vrienden in één boek! Dit hippe vriendenboek, met elastiek, is een handige manier om je klasgenoten en vrienden beter te leren kennen. Mijn vrolijke vriendenboek staat vol met grappige vragen, en er is ook ruimte voor een pasfoto of selfie. Vul eerst zelf de vragen in en geef het boekje daarna door aan je vriendjes! De kleurrijke illustraties in 'Mijn vrolijke vriendenboek' zijn gemaakt door Eefje Kuijl. Een perfect cadeau voor meisjes én jongens.

€ 14,99

Ze kwamen ons halen

De schuifdeuren gaan met een ruk open. Een man schreeuwt: ‘Handen omhoog!’ 16 november 1944. Op een koude, donkere oorlogsavond wordt er aangeklopt bij Henk en zijn familie. Een zacht klopje, dus ze verwachten iemand die ze kennen. Niets blijkt minder waar. Landwachters – helpers van de Duitsers – dringen het huis binnen. Henk, zijn vader en moeder en broers en zussen worden gearresteerd. Diep in de nacht worden ze naar Kamp Amersfoort gebracht en in verschillende cellen opgesloten. Al snel ontbreekt van de drie oudste jongens ieder spoor. Wat is er met hen gebeurd? Zien ze elkaar ooit nog ... lees meer terug? In deze indringende jeugdroman beschrijft Martine Letterie het waargebeurde verhaal van de familie Rijper, die naar Kamp Amersfoort werd overgebracht.

€ 16,99

Vanaf 12 maart verkrijgbaar:

Goeiemorgen

De zon komt piepen aan de horizon. Er begint een nieuwe dag. Tijd om wakker te worden! Een leuk kartonboek met schuifelementen. Maak de haan wakker, wek de buren en begroet de bakker.

€ 13,99

Slaap zacht

Het is donker. De maan staat aan de hemel. Tijd om te gaan slapen! Een leuk kartonboek met schuifelementen. Wens de sterren, de eekhoorn en het kindje een fijne nacht toe.

€ 13,99

Milo 1 De kleine keizerin

Popschool Kosmos roept zangtalenten op om auditie te doen voor de musical De kleine keizerin ter ere van het 20-jarige bestaan van de school. Milo hoort ervan tijdens haar werk in de cafetaria van Kosmos. Ze zou dolgraag mee willen doen, maar ze weet bij voorbaat al dat haar vader dat niet goed zou vinden. Haar familie weet niet eens dat ze op Kosmos werkt. Dan vertelt oma over Milo’s moeder, die ooit ook succesvol was op het toneel, lang voordat Milo werd geboren. Misschien moet ze oma in vertrouwen nemen en toch auditie doen?

€ 15,99

Milo Posterboek

In dit leuke posterboek vind je maar liefst 12 grote posters van je favoriete personages uit de televisiereeks Milo. Haal de nietjes voorzichtig uit het boek om de posters eruit te halen. 

€ 10,99

Mijn eerste dierenvoelboek

Een groot, streelzacht voelboek in stof voor de allerkleinsten. Met flapjes, een rammelaar, knisperpapier, bewegende elementen zoals een wip die je zelf kan laten bewegen…   Laat je kleintje kennismaken met vormen, kleuren, tegenstellingen en getallen. Voel en trek aan de verschillende flapjes en ontdek de schattigste dieren van het bos.

€ 19,99

Vanaf 13 maart verkrijgbaar:

Minecraft De strip

Lisa is de absolute Nether-expert van de groep. Maar als de vrienden terechtkomen in een uithoek van de Nether waar ze nog nooit zijn geweest, wordt de druk voor Lisa te hoog. Ze wil niet de enige verantwoordelijke zijn en speelt niet meer mee. Maar hoe kunnen David, Carice, Tobi en Kevin verdergaan zonder haar, terwijl ze constant door gevaar worden bedreigd? En belangrijker nog: hoe kunnen ze Lisa overtuigen om weer mee te spelen?

€ 10,99

Het is een zachte dag vandaag

€ 15,99

Dagfrid

Dagfrid is een Vikingmeisje. Helaas betekent dat dat ze een lange jurk moet dragen waarin ze niet kan rennen. En dat ze de halve dag bezig is met het schoonvegen van de hut en het koken van vis... Daar zit ze natuurlijk helemaal niet op te wachten! Maar Dagfrid is avontuurlijk en slim genoeg om voor elk probleem een oplossing te bedenken. Misschien kan ze naar Amerika varen en een eigen land stichten? Of haar oudere broer inschakelen in de keuken? In dit boek zijn drie verhalen over Dagfrid gebundeld. Om zelf te lezen of om voor te lezen. 

€ 14,99

Ik wil een bos voor mijn verjaardag

Simke is bijna jarig en ze heeft maar één grote wens: een boom in de straat. Ze schrijft een brief aan de burgemeester en wacht af. Als ze een paar dagen later wakker wordt, staat de straat vol bomen. Wat een geweldig cadeau! De hele straat komt tot leven: de boswachter vertelt over de dieren in de bomen, papa leest voor vanaf het balkon, er worden boomhutten gebouwd en kinderen spelen verstoppertje. Simke zou willen dat het bos voor altijd in hun straat blijft, maar kan dat wel?
Linda de Haan werd voor het maken van dit fantasievolle prentenboek geïnspireerd door ... lees meer het BOSK-project in Leeuwarden, waar honderd dagen lang een bos door de straten trok. Ze zag hoe kinderen van de bomen genoten en speelden in dit wandelende bos.

€ 16,99

Vanaf 14 maart verkrijgbaar:

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Vanaf 19 maart verkrijgbaar:

CAMILLE – nagelstickers

Leuke etui met meer dan 280 nagelstickers voor alle fans van CAMILLE. Hou jij er net zoals CAMILLE van om je nagels in felle kleuren te lakken? Maak je look dan helemaal af met deze leuke nagelstickers. Plak jij een microfoon, een hartje of Moustache op je nagels? Of misschien wel allemaal?In het etui vind je ook nog een boekje met nail artideeën en leuke spelletjes terug. Veel plezier!

€ 11,99

Arendsoog 2: 5 voor 12

Wanneer de meest gehate leerkracht in het dorp Utzel plots overlijdt, lijkt zelfdoding de enige verklaring. Maar dan werpt een schaduw uit het verleden twijfel op de zaak. Voor tienerdetective Anton Arend worden eenvoudige raadsels plots duistere doolhoven waarin de dader de weg bepaalt.   In de wirwar van vriendschapsdrama’s, de regels van een nieuw lief en de vreemde terugkeer van zijn broer ontdekt Anton dat de grens tussen held en schurk net zo grillig is als de wifi op zijn slaapkamer. Zal Anton op tijd de waarheid kunnen onthullen, zelfs als het zijn eigen wereld vernietigt?   Of je ... lees meer nu een trouwe fan bent of nieuw in de wereld van Anton Arend: dit boek staat op zichzelf en biedt een spannende reis die je zonder voorkennis van het eerste deel kunt beleven!

€ 16,99

Vanaf 20 maart verkrijgbaar:

Groot verdwijnboek

Elsie hoort er in de klas niet bij. Maar gelukkig heeft ze een fijne, nieuwe meester die prachtig over geschiedenis kan vertellen. Zó spannend, dat het lijkt alsof de verhalen tot leven komen… Als Elsie een boekopdracht voor school krijgt, ontdekt ze een geheimzinnig boek dat tegen haar lijkt te praten. Sterker nog, als ze met de bladzijden ritselt, belandt ze in een andere tijd: de tijd van Hugo de Groot. Precies waar haar meester over vertelde! Nu staat Hugo de Groot nét op het punt te beginnen aan zijn beroemde ontsnapping in een boekenkist uit Slot Loevestein. En is ... lees meer het aan Elsie om hem en zijn vrouw te helpen. Maar dat is knap lastig als je steeds heen en weer wordt geslingerd tussen heden en verleden.

€ 15,99

Vanaf 26 maart verkrijgbaar:

Speel je mee: Raket naar de maan

Trek je ruimtepak aan en ga mee op ruimtemissie in dit superleuke speelboek boordevol leerplezier. Vouw het boek open, maak de speelfiguurtjes los en laat je verbeelding de vrije loop. Met 50 woordjes over de ruimte, tellen van 1 tot 10 en een zoek-en-vind-spelletje.

€ 15,99

Welkom in de stad!

Neem een kijkje achter de flapjes en ontdek alle verborgen hoekjes en kantjes van de stad. Open de deur van de speelgoedwinkel, gluur binnen op het politiekantoor, begeleid een pas getrouwd koppeltje naar hun auto en help de vuilnisophalers met de afvalbakken.

€ 15,99

Vanaf 27 maart verkrijgbaar:

De jacht op de groene diamant

Nova en Henry zijn kattenfluisteraars – ze kunnen katten verstaan en met hen praten. Hun supertalent moet absoluut verborgen blijven. Maar dan blijkt de magische groene smaragd, die de katten beschermt, spoorloos verdwenen… Gestolen door een levensgevaarlijke bende! Midden in de nacht wagen Nova en Henry zich op streng verboden terrein: in een verlaten metrostation, diep onder de straten van Londen. Alles om de katten te redden! Maar hoe steel je een magische diamant terug die slechts één uitverkoren persoon mag aanraken?

€ 16,99