Een nieuwe maand betekent een nieuwe jeugdboekenoogst! Hieronder zetten we alvast onze vers geplukte boeken, die je op jouw vrije dagen (en ook elke dag) kan lezen.

Wij horen de bloempjes al zingen: Kinderboeken zijn zalig!

Vanaf 2 mei verkrijgbaar:

Hartje

Mevrouw Zwartjes heeft een nieuw hondje. Hartje is klein en pluizig, en vooral heel lief. De twee hebben de grootste pret met elkaar, maar Hartje groeit en groeit. Al snel is ze zó groot dat ze niet eens meer in haar mand past! De hond wordt zelfs zo sterk dat ze mevrouw Zwartjes omver trekt tijdens het wandelen. Dit maakt Hartje verdrietig, en ze verstopt zich voor haar baasje. Mevrouw Zwartjes vindt het erg stil en ongezellig zonder Hartje, en doet er daarom alles aan om haar lieve hond terug te vinden… De illustraties van Hélène Jorna zijn kleurrijk en ... lees meer speels, en de tekst van Anneke Gerbrands is verrassend. 'Hartje' is een boek dat jonge én volwassen hondenliefhebbers laat smelten.

€ 15,99

De magische armband

Becca heeft de slechtste dag van haar leven! Vlak voor haar verjaardag laat haar beste (en enige) vriendin Halina haar in de steek. Dan krijgt ze een geheimzinnige wensarmband toegestuurd. Ze wenst een heleboel nieuwe vrienden en vriendinnen. Als iedereen, van alle kinderen en leraren op school tot haar eigen moeder(!), haar beste vriendin wil zijn, loopt haar leven zo uit de hand dat Becca haar wens ongedaan wil maken, maar de armband blijkt eigen wensen te hebben… ‘Eindelijk: een grappig en lekker meidenboek om bij weg te dromen!’ - MEIDEN MAGAZINE

€ 14,99

Vanaf 7 mei verkrijgbaar:

6 Mirabelle 6: Mirabelle en de magische chaos

Mirabelles mama is een heks, haar papa is een fee, en zij is dol op magische streken uithalen!   Mirabelle en haar broer gaan logeren bij hun feeëngrootouders. Natuurlijk probeert Mirabelle om zich van haar beste feeënkant te laten zien. Maar een klein beetje geheime heksenmagie loopt al snel uit de hand en het wordt totale chaos!   Kan Mirabelle de magische chaos onder controle krijgen voordat oma iets ontdekt?

€ 13,99

Jommeke Kruiswoordraadsels en woordzoekers

Jommeke en zijn vrienden hebben jouw hulp nodig om de kruiswoordraadsels en woordzoekers op te lossen. Ken jij alles van de avonturen van Jommeke? En heb jij een scherpe blik? Dan kun jij de kruiswoordraadsels en woordzoekers in dit spelletjesboek vast tot een goed einde brengen. Veel plezier!

€ 10,99

Euro 2024 – De officiële gids

UEFA EURO 2024. De officiële gids is de perfecte voorbereiding op het grootste toernooi van het Europese voetbal. Boordevol statistieken en feiten, deskundige analyses van elk team, de sterspelers en hun kansen op succes is dit boek essentieel leesvoer voor voetbalfans van alle leeftijden. Met info over de 10 stadions, magische momenten in meer dan 60 jaar competitie en een speelschema waarop je je eigen pronostiek kunt invullen.

€ 15,99

Sticker Fun: Wilde dieren 200 stickers 3-4 jaar

Met deze vrolijke dierenstickers ga je creatief aan de slag en versier je tekeningen of knutselwerkjes. De gemakkelijk afneembare stickers zorgen voor veel plakplezier!

€ 7,99

Sticker Fun: Voertuigen 200 stickers 3-4 jaar

Met deze vrolijke voertuigenstickers ga je creatief aan de slag en versier je tekeningen of knutselwerkjes. De gemakkelijk afneembare stickers zorgen voor veel plakplezier!

€ 7,99

Mijn aankleedstickerboek: Prinsen en prinsessen

Ontwerp coole stijlen en kleed de prinsessen en prinsen aan met de prachtigste outfits. In de kasteeltuin of in de balzaal: laat de prinsessen en prinsen schitteren met de vele kledingstickers en accessoires, die bovendien met glanzende folie zijn versierd! Dit aankleedstickerboek bevat meer dan 200 stickers. Veel plezier!

€ 6,99

Mijn aankleedstickerboek: Vriendinnen

Ontwerp coole stijlen en kleed de vriendinnen aan met de prachtigste outfits. Op het tuinfeest of in de stad: laat de meisjes schitteren met de vele kledingstickers en accessoires, die bovendien met glanzende folie zijn versierd! Dit aankleedstickerboek bevat meer dan 200 sticker. Veel plezier!

€ 6,99

Wat zegt de hond? Woef!

Duw de schuifjes naar links en rechts en je ziet en hoort honden en katten.   Elk schuifje laat links en rechts een ander geluid horen.   Nieuw deel uit een unieke serie vol verrassingen.

€ 15,99

Magisch koninkrijk

Een prachtig stickerboek vol elfjes, zeemeerminnen, kabouters en eenhoorns. Kinderen kunnen de poppen aankleden met de stickers en de fantastische illustraties versieren.   Kinderen zijn urenlang zoet met dit stickerboekje, dat hun fantasie aanwakkert en helpt bij de concentratie en fijne motoriek.   Met extra magische en extra glimmende stickers, en glimmende cover.

€ 9,50

Spelletjeskoffer Dieren

Een koffertje met drie activiteitenboeken op handig formaat: perfect voor onderweg.   Het pakket bevat een zoekplaatjesboek, een kleurboek en een boek vol dierenstickers om mee te spelen.   Met drukknoopsluiting en koord om het gebruik van plastic te verminderen.

€ 12,99

Alles over jou en je lichaam

Boek voor jonge kinderen over een breed spectrum aan onderwerpen, zoals zintuigen, ziektekiemen, emoties, beweging, eten, slapen en mondverzorging, die tot leven komen met fijne illustraties.   Alle verschillende lichaamsvormen en maten komen aan bod en er wordt uitgelegd hoe het komt dat lichamen allemaal anders zijn door onder meer huidskleur, handicaps, haartype en leeftijd. Het boek vertelt ook hoe lichamen veranderen als kinderen ouder worden.   Goed voor de uitbreiding van de woordenschat. Het boek moedigt gesprekken aan over diversiteit en inclusiviteit. Vergroot het zelfbeeld van kinderen, waardoor ze meer positiviteit ervaren over hun eigen lichaam.   Een welkome ... lees meer aanvulling van de bestsellerserie Alles over...

€ 12,99

Vanaf 8 mei verkrijgbaar:

Overal feest

Als Lin de ringen voor het trouwfeest van haar vaders kwijt is, helpt Nine natuurlijk zoeken. Met carnaval laat Romy de buurvrouw schrikken met haar prachtige leeuwenkop. Amir, Mella en Benthe bakken samen de lekkerste koekjes voor Eid-al-Fitr. Benthe noemt dat het Suikerfeest. Als Nine en Mella hun hondje Dyna met dierendag in het zonnetje zetten, gooit een enorme hond bijna roet in het eten. En op Keti Koti organiseert Tante Pop een onvergetelijk feest in het park. Iedereen mag
meedoen! Vrolijke, herkenbare verhalen over de verschillende feesten die door het jaar heen worden gevierd, van het Suikerfeest tot Dierendag. ‘Een inclusiever voorleesboek dan dit zul je nergens vinden. Af ... lees meer en toe pinkte ik een traantje van ontroering weg, zo mooi, zo positief, dat gun je iedere kleuter.’ GOODREADS

€ 14,99

Vanaf 14 mei verkrijgbaar:

Vakantie

Een dagje naar het strand, van een berg skiën, onder de sterrenhemel kamperen en thuis vakantie vieren. Dit boekje is een leuke, interactieve manier waarop kinderen kunnen leren over allerlei verschillende vakantieactiviteiten.   Met illustraties in heldere kleuren en heel veel dingen om over te praten.   Perfect voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en creativiteit.

€ 7,99

Zoekboek Onder water met Rik

Rik maakt met zijn klas een uitstapje naar een zeeaquarium. Wat is er veel te zien! Hij ziet vissen, groot en klein, in de mooiste kleuren. Er zwemt zelfs een echte haai voorbij! Die nacht duikt Rik in zijn droom onder water en neemt hij je mee op avontuur tussen zeesterren, inktvissen en nog veel meer. En heb je Rosie de zeemeermin zien zwemmen? Dan is Rik weer wakker. En bijna jarig! Kom je mee vieren op zijn onderwaterfeestje? Blub, blub!   Tekst en illustraties: Liesbet Slegers

€ 14,99

Vanaf 15 mei verkrijgbaar:

Fietsen door een leeg huis

Plotseling zag ik iets bewegen achter het raam. In de woonkamer stond een jongen. Hij ging voor het raam staan en keek naar me. Hij keek hetzelfde als ik, net zo verbaasd. Alsof ik in een spiegel keek. Teus is verhuisd. Uit heimwee keert hij steeds terug naar zijn oude huis, waar hij nog in de buurt woont. Hij raakt bevriend met Rayan, die met zijn familie uit Afghanistan is gevlucht en nu in het oude huis van Teus woont. De ouders van Teus zijn minder blij met de vriendschap, maar Teus weet zeker: Rayan is zijn beste vriend.

€ 15,99

De superhacker

<p >Moos kan hacken. Dus verandert ze zelf het riedeltje van haar hoorapparaten, en wanneer haar oma in het ziekenhuis ligt, past ze het menu aan zodat daar een lekkerder toetje bij komt. Haar hacktalent komt goed van pas als Moos ontdekt dat een van de medewerkers in het ziekenhuis bedreigd wordt. Samen met Asha, wiens opa bij de oma van Moos op de zaal ligt, gaat ze op onderzoek uit.</p> <p ></p> <p >Een spannende detective met een maatschappelijk tintje: zonder daar de nadruk op te leggen voert Annemarie Jongbloed een slechthorende hoofdpersoon op.</p>

€ 15,99

Vanaf 21 mei verkrijgbaar:

F.C. De Kampioenen Voetbalspelletjesboek

Ben jij net zo'n fan van voetbal als de Kampioenen? Leef je dan uit met de vele spelletjes in dit leuke voetbalspelletjesboek. En wil je er een echte match van maken? Knip dan de figuren van de Kampioenen op de backcover uit en speel het F.C. De Kampioenen voetbalbordspel. Moet je een beurt overslaan omdat je de ruit bij Fernand ingetrapt hebt of mag je vier vakjes vooruit omdat je een doelpunt hebt gemaakt? Wie bereikt als eerste de voetbalbeker? Veel plezier!  

€ 10,99

Vanaf 22 mei verkrijgbaar:

Gelukgids

In deze Gelukgids beschrijft Evelien van Dort zes routes naar een gelukkig gevoel, zoals vriendschap, sporten, gezond eten, maar ook jezelf accepteren en ontdekken waar je goed in bent. En wat kun je doen als je verdrietig of chagrijnig bent? De kinderen in dit boek vertellen over hun ervaringen, geven je handige tips en delen grappige en blije weetjes. Ook staan er simpele doe-opdrachten in. Dit boek helpt jou om beter om te kunnen gaan met stressvolle, saaie of moeilijke momenten. Vul je rugzak met dat wat bij jou past, en vind zo de route naar je eigen geluk. De grappige ... lees meer illustraties van Suus van den Akker zijn leuk en vrolijk! 

€ 16,99

Jessie tekent en steelt de show

Jessie is een klas verder en ze komt er steeds meer achter dat het eigenlijk allemaal best oké gaat. Ze heeft een aantal goede vrienden en zo lang ze kan blijven tekenen en over haar gevoelens kan praten, gaat het goed. Maar er staan grote veranderingen voor de deur: Jessies familie gaat namelijk verhuizen én haar moeder gaat bevallen van een tweeling. Verder staan haar ook nog wat verrassingen te wachten. Zo krijgt ze opeens een rol in het schooltoneelstuk! Jessie tekent en steelt de show is geschreven door Sara Shepard, die onder andere bekend is van de wereldberoemde serie ... lees meer Pretty Little Liars.

€ 16,99

Mbappé is de beste

Toen Kylian Mbappé nog maar achttien jaar oud was, werd hij gekocht door Paris Saint-Germain. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de voetbalwereld. Zo maakte hij een hattrick in de WK-finale van 2022 en won hij de Gouden Schoen. Welke weg heeft Mbappé bewandeld om een van de beste voetballers ter wereld te worden? Lees het allemaal – van zijn eerste stappen op de veldjes in Parijs tot aan al zijn successen met PSG en Les Bleus. Leer alles wat er te weten valt over Mbappé… en waarom hij de beste is!

€ 10,99

Vanaf 28 mei verkrijgbaar:

Tik Tak Mijn eerste woordenboek – Kleuren (met lintjes)

Een rode gitaar, een oranje trein, een gele raket ... In dit vrolijke kartonboek ontdekt je peuter de kleuren van de regenboog en leert hij zijn eerste woordjes. Met leuke lintjes om aan te voelen en je favoriete kleur makkelijk terug te vinden.

€ 14,99

Tattoos: zeemeerminnen

Leuke tattoos voor fans van zeemeerminnen Versier je armen, benen of andere lichaamsdelen met tattoos van sierlijke zeemeerminnen en andere magische zeewezens. De tattoos zijn makkelijk aan te brengen met een beetje water. Waar wacht je nog op? Plakken maar!

€ 11,99

Vanaf 29 mei verkrijgbaar:

Propje

Propje begon zijn leven als een idee op een stukje papier. Nu is hij, verfrommeld tot een balletje, uit het raam gegooid en op straat beland. Maar Propje is niet het enige zwerfvuilnis in de stad. Zo ontmoet hij een karretje dat een wiel mist, een deksel zonder pan, en een ingedeukt conservenblikje. Zijn al deze weggegooide spulletjes niets meer waard? Propje vindt van niet! Al snel bedenkt hij van alles om zijn nieuwe vrienden een tweede leven te geven. Handgemaakte sets en prachtige fotografie van de jonge filmmaakster Marit Kok.

€ 16,99

Van oermens tot jou

Oerlang geleden leefden er meerdere mensensoorten tegelijk op aarde. Nu is er nog maar één: de homo sapiens. Wie zijn onze mysterieuze voorouders? Maak kennis met Handige Harrie, Odette de Ontdekker, neanderthaler Krijn en vele anderen. 'Van oermens tot jou' gaat over de evolutie van de mens, onderlinge contacten tussen verschillende soorten, hun verspreiding en de wetenschappelijke opgravingen en ontdekkingen. Elk soort krijgt een eigen introductie: hoe zagen ze eruit, waar woonden ze en wat aten ze? Dit is het verhaal over het ontstaan van ons allemaal, van de mens voor de mens. Door langzaam te veranderen, hebben zij zich steeds aangepast aan ... lees meer een andere omgeving. Daardoor veranderden ze zelf ook steeds een beetje. Al onze voorouders zijn uitgestorven. Er is nog maar één mensensoort over, de homo sapiens. Jij dus, en al die andere 8 miljard moderne mensen. 

Tialda Hoogeveen schreef eerder 'Oerstoer', over dieren in de prehistorie. De prachtige illustraties in het boek zijn gemaakt door Annemiek Schellenbach.

€ 19,99

Van God los

€ 17,99

Een regenboog in mijn kast

Jasper weet dat hij op jongens valt, zijn ouders weten het ook. Verder nog niemand. Zijn oma heeft het uit zichzelf al begrepen. Zij geeft hem een regenboogriem; als hij die draagt, heeft hij geen woorden nodig. Jasper legt de riem achter in zijn kledingkast. Maar dan breekt na een lange, hete zomer de eerste schooldag aan. Durft Jasper de regenboog te dragen? Prachtig en van binnenuit beschrijft Dolf Verroen het universele verlangen om te kunnen zijn wie je bent. Met illustraties van Charlotte Dematons.

€ 15,99

Dikke vriendjes krijgen een baby

De dikke vriendjes hebben er lang naar toegeleefd. Mama heeft een baby in haar buik! En dan is Baby er. Alle aandacht gaat naar Baby... 
‘Nou, zeg…’
‘Wij ruiken óók lekker.’
‘Wij zijn óók lief.’
Het is even wennen voor de dikke vriendjes: een vriendje erbij!

€ 15,99