Uitgeverij TZARA is de nieuwe imprint met veel ambitie en zelfvertrouwen, maar ook met weinig kapsones en veel gezond verstand. TZARA is een nieuw fonds van Standaard Uitgeverij dat vanaf mei 2023 maandelijks één boek zal publiceren. De samenstelling van het aanbod gebeurt door uitgever Toon Horsten en redacteur Silke Currinckx.

Hoog tijd voor iets nieuws! TZARA dus.

Een nieuw fonds met veel ambitie en zelfvertrouwen zal het worden, maar ook met weinig kapsones en veel gezond verstand. Een nieuw fonds dat opereert onder de vleugels van Standaard Uitgeverij. Een fonds dat zich nadrukkelijk tot échte lezers richt, tot iedereen die van boeken houdt. 

En dan vooral van boeken die ergens over mogen gaan, maar die ook goed en kraakhelder geschreven zijn. De ene keer ernstig als de filosofen, dan weer speels als de dadaïsten. Soms ernstig én speels.

Warm willen we zijn, open, degelijk, betrouwbaar, kwalitatief en dartel ook. Creativiteit staat steeds centraal, een beetje zoals in het adagium van Albert Einstein, toch ook geen onverstandig mens: ‘Creativiteit is intelligentie die zich amuseert.’

Elke maand presenteren we u één titel, niet meer, niet minder. Steeds een titel die een verhaal vertelt en ideeën aanreikt. Fictie en non-fictie naast elkaar, vertalingen naast oorspronkelijk Nederlandstalig werk. TZARA staat voor boeken die ons veranderen, ons verbinden en ons uitdagen. En dat gewoon vanuit Antwerpen.

Toon Horsten (uitgever)
Silke Currinckx (redacteur)
Kris Hoflack (CEO Standaard Uitgeverij)

Bekijk hier de volledige aanbiedingsfolder!