Dat we veel romantische fictie in ons aanbod hebben is natuurlijk al lang geen geheim meer. Daarnaast hebben we ook voor de jeugd heel wat leuke tips! Wil je je liever verdiepen in alles wat met liefde en relaties te maken heeft? Dan zijn deze titels zeker iets voor jou!

P.S.: Wil je graag iemand bijzonder een leuk cadeau geven voor Valentijn? Ontdek dan deze 14 titels tijdelijk met 14% korting!

Non-fictietitels om je te verdiepen in relaties en de liefde

Schaamteloze seks

Leer hoe je je vrijer kunt voelen in jouw seksualiteit Mensen worden belemmerd in hun seksualiteit omdat ze het gevoel hebben dat hun seksuele verlangens, behoeften en fantasieën afwijken van de norm. En vanuit het gevoel afwijkend te zijn ontstaat schaamte. Maar hoe divers zal seksualiteit kleuren als we de schaamte loslaten? Hoeveel verschillende fantasieën, verlangens en behoeften bepalen dan de seksuele norm? In dit boek schrijft Nynke Nijman over schaamte, hoe het ons belemmert en hoe bevrijdend het kan zijn voor onze seksualiteit als we dit leren loslaten. Voorbeelden uit de praktijk, heldere uitleg en wetenschappelijke onderbouwing maken ... lees meer dit een belangrijk boek voor iedereen die zich seksueel vrijer wil voelen.

€ 22,99

Turned on

Prikkel je fantasie voor een (nog) beter seksleven Opgewonden, geil, in the mood zijn... we weten wat het betekent. Maar we weten niet altijd hoe we er komen. Ook al zijn er nu meer manieren dan ooit om lust op te wekken – online staat het er vol mee –, deze pornosnacks zijn niet altijd even bevredigend. Als het om seksuele opwinding gaat, heeft onderzoek uitgewezen dat zelf fantaseren en nadenken over wat jíj lekker vindt je seksleven een ultieme boost geeft. In dit boek zijn de mooiste en spannendste verhalen van het sexy verhalenplatform Rouze gebundeld. Ook komen experts ... lees meer aan het woord over seksuele fantasieën, verlangens en dromen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een prikkelende oefening. Turned on is het ultieme handboek voor iedereen die diens seksuele fantasieën meer ruimte wil geven. Durf te fantaseren!

€ 20,99

Wat vrouwen willen

Verrassing: het antwoord op de aloude vraag ‘wat wil een vrouw?’ blijkt helemaal geen mysterie te zijn.

In dit boek laat psychotherapeut Maxine Mei-Fung Chung zien dat deze vraag vooral voor vrouwen zelf vaak een mysterie is, omdat ze altijd leerden hun eigen verlangens te negeren of ondergeschikt te maken. In Wat vrouwen willen leren we zeven vrouwen in heel verschillende levensfases kennen: van een jonge aanstaande bruid die worstelt met de acceptatie van haar seksualiteit tot een vrouw die haar leven oppakt na jaren van trauma.

Het biedt een boeiend inkijkje in de praktijk van een psychotherapeut en laat zien ... lees meer hoe elke vrouw de vraag ‘wat wil je nou?’ kan beantwoorden met ‘dit is wat ik wil’. Punt.

€ 22,99

Open monogamie

Hét boek voor als je nieuwsgierig bent naar een andere invulling van je relatie. De monogamie zoals wij haar kennen staat ter discussie. Steeds meer mensen komen ervoor uit dat ze hun relatie — met toestemming van alle partijen — op een andere manier vormgeven; dit kan een open relatie zijn, een relatie met meerdere personen tegelijk, of in een andere vorm dan de traditionele, monogame, een-op-eenrelatie. Hoe werkt dat en past dat ook bij jouw relatie? Hoe ga je het gesprek aan, en hoe zorg je dat je allebei eenzelfde visie krijgt over hoe jullie relatie er óók uit kan zien? ... lees meer Hoe maak je afspraken, hoe ga je om met eventuele jaloezie en andere vraagstukken?

In dit boek helpt relatietherapeut Tammy Nelson je om je relatie, samen met je partner en vanuit de juiste motivatie, op een andere manier vorm te kunnen geven.

€ 22,99

Liefde in verhouding

Affaires en overspel bestaan al sinds het huwelijk werd uitgevonden, en ook de aversie ertegen. En toch weten we maar weinig over dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd plaatsvindt.

De afgelopen tien jaar heeft Esther Perel de wereld rondgereisd en honderden koppels geïnterviewd die te maken kregen met ontrouw in hun relatie. In Liefde in verhouding probeert ze antwoord te vinden op de vragen: Waarom gaan we vreemd? Waarom bedriegen gelukkige mensen elkaar? Waarom doet ontrouw zoveel pijn? En wanneer we het over overspel hebben, wat bedoelen we dan precies? Betekent een affaire altijd het ... lees meer einde van een huwelijk?

Affaires kunnen ons volgens Esther Perel veel leren over relaties: ze bieden een waardevol inzicht in onze denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, of ze nu samen blijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen. In Liefde in verhouding geeft Perel een heldere en gedurfde nieuwe kijk op relaties, trouw en verlangen.

€ 22,99

Liefde

Wat zorgt ervoor dat liefde blijft bestaan? Hoe komt het dat het ene stel voor altijd bij elkaar blijft, terwijl het andere uit elkaar gaat? Is er eigenlijk een wetenschappelijke formule voor liefde? Hoe kun je in slechts zeven dagen je relatie nieuw leven inblazen? Al vijftig jaar lang doen dr. John Gottman en dr. Julie Gottman onderzoek naar de liefde. In Liefde delen ze hun belangrijkste inzichten en geven ze je een praktisch zevendaags stappenplan voor meer intimiteit en een liefde die standhoudt. Wie je ook bent, en wat voor relatie je ook hebt: dit boek laat ... lees meer je zien hoe je met een paar kleine veranderingen al je relaties fundamenteel en blijvend kunt verbeteren.

€ 22,99

Waarom je huwelijk strandt

Toen hij in scheiding lag, besloot Matthew Fray onder invloed van één of twee vodka’s te veel zijn ervaringen van zich af te schrijven. Hoe kon zijn lieve vriendin, die jarenlang verliefd op hem was geweest, veranderen in de boze vrouw die hem had verlaten?
Langzamerhand drong de waarheid zich aan hem op: hij was een prima kerel, maar een waardeloze partner geweest. Zijn eerste blog ging viral en bleek een bron van herkenning voor velen. In dit boek bundelt Matthew de wijze lessen die hij zelf op de harde manier heeft geleerd en de adviezen die hij ... lees meer als relatiecoach al jarenlang aan koppels geeft.

€ 24,99

Yes, Please!

Bijna vijftig jaar na Diepe gronden, het baanbrekende boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, Please!, het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit.

Geïnspireerd door Nancy Friday zijn Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad gegaan om te ontdekken waar men anno nu over fantaseert. Het resultaat is een bevrijdend boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden. Aan de hand van thematische categorieën toont het boek een rijk scala aan verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen. Een must-read als je wilt ontdekken hoe ... lees meer erotische fantasieën je leven kunnen verrijken.

€ 20,99

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

Spectrum

De steeds langer wordende reeks letters van de lhbtiq-community wordt vaak samengevat als de regenbooggemeenschap. Maar deze ‘gemeenschap’ bestaat uit vele identiteiten en (sub)groepen. Ze vinden herkenning bij elkaar en strijden samen voor meer acceptatie, maar er zijn onderling ook grote contrasten in hun ervaringen en de levens die ze leiden.
Voor Spectrum interviewde Haroon Ali tientallen queer activisten, opiniemakers en rolmodellen. Hij onderzoekt wat hen bindt en over welke maatschappelijke kwesties ze het oneens zijn. Nieuwsgierig, helder en inspirerend schetst Ali de contouren en uitdagingen van de regenbooggemeenschap in de 21ste eeuw. Haroon Ali (1983) is freelancejournalist voor onder ... lees meer meer de Volkskrant en columnist bij het Noordhollands Dagblad. In 2020 verscheen zijn debuut Half over zijn eigen botsende identiteiten. In 2022 maakte hij de veelbesproken tv-documentaire Het M-woord, die werd bekroond met De Tegel in de categorie Achtergrond. Ali werd in 2021 uitgeroepen tot Ster van de Toekomst door het COC en kreeg in 2023 de Rising Star Award bij de Pan Asian Awards. Met krachtige portretten van Harmen Meinsma. 


€ 24,99