recept

Dagen Zonder Vlees. Provençaalse linzenburger met cashewnoten

Dagen Zonder Vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Verklein je ecologische voetafdruk en ontdek hoe duurzamer eten ook lekkerder, creatiever en gezonder kan zijn. Om je te inspireren, doen we je elke donderdag van Dagen Zonder Vlees smakelijke recepten cadeau. Vandaag: Provençaalse linzenburger met cashewnoten.

VOOR 6 BURGERS

150 g cashewnotenLinzenburger_light
150 g gare bruine linzen (indien uit blik, uitgelekt gewicht)
50 g boekweitmeel
50 g ontpitte zwarte olijven, gehakt
20 g kappertjes
2 eetlepels peterselie, gehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 koffielepel Provençaalse kruiden
olijfolie
peper en zout

HOE MAAK JE HET?

1 – Maal de cashewnoten.
2 – Vermeng de noten met de linzen, het boekweitmeel, de olijven, de kappertjes, de peterselie, de knoflook en de Provençaalse kruiden.
3 – Voeg 1/2 dl water toe en kruid met peper en zout.
4 – Kneed goed tot alles volledig vermengd is tot een kleverige massa.
5 – Verdeel het mengsel in 6 porties en maak er platte burgers van. Je kunt de burgers een perfecte vorm geven door telkens een metalen ring te vullen met een deel van het mengsel, en het mengsel aan te stampen, bijvoorbeeld met de onderkant van een glas. Maar je kunt ze ook met de hand vorm geven.
6 – Bak de burgers in wat olijfolie goudbruin, 2 minuten aan elke kant.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief